En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret memur ve emekli maaşını etkiler mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret memur ve emekli maaşını etkiler mi?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücret zammının belirlenmesiyle beraber vatandaşların gündeminde emekli maaşı yer aldı. Arama motorlarında ise En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret memur ve emekli maaşını etkiler mi? soruları araştırılıyor.

Vedat Işıkhan bugün yapılan 3. toplantının ardından asgari ücret zammını 17 bin 2 lira olarak açıkladı. Merak edilenler arasında ise En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret memur ve emekli maaşını etkiler mi? soruları yer aldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber'de katıldığı Medya Kritik programında emekli maaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cem Küçük, duyum aldığını söyleyerek en düşük emekli maaşını açıkladı. Küçük, en düşük emekli maaşının 11 bin 500 TL ile 12 bin TL arasında olacağını söyledi. 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret memur ve emekli maaşını etkiler mi?

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI MI, NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti şöyle duyurdu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından asgari ücrete ilişkin paylaşım yaptı. Erdoğan paylaşımında, "2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." dedi. 

ASGARİ ÜCRET İŞVERENE MALİYETİ KAÇ TL?

Asgari ücrete yapıaln zam ardından işverene maliyeti ise ise toplamda 23.501 TL oldu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...