Emlak GYO'dan rekor halka arz

Emlak GYO'dan rekor halka arz
Ekonomi Haberleri

Halka arzla sermayesini 3.8 milyar liraya yükseltecek olan Emlak GYO sermaye artırım yöntemiyle yapılan en büyük halka arza hazırlanıyor

Emlak Konut GYO'nun ödenmiş sermayesini 2 milyar 500 milyon TL'den 3 milyar 800 milyon TL'ye çıkartmaya yönelik ikincil halka arzında, 6 Kasım'da başlayan talep toplama süreci 8 Kasım'da son buluyor. Halka arzda fiyat aralığı 2,50 TL – 2,80 TL seviyesinde belirlendi. Halka arz edilen hisselerin %80'i Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara, %10'u Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara ve kalan %10'u ise Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edildi. nbsp;Emlak Konut ve TOKİ halka arzdan sonra 180 gün boyunca hisse senedi satmama taahhüdü veriyor. Ayrıca halka arz gelirinin yüzde 10'una kadar olan kısım fiyat istikrarını sağlamak için kullanılabilecek. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye'nin en büyük ve en değerli markalarından biri olan Emlak Konut'un bu halka arzla birlikte zaten güçlü olan sermayesini daha da güçlü hale getireceğini, sermayedarlarına daha çok değer oluşturacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...