Emekliye yüzyılın ikramiyesi! Kimler faydalanabilecek belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
- Güncelleme:
Emekliye yüzyılın ikramiyesi! Kimler faydalanabilecek belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Cumhuriyetimizin 100.yılı dolayısıyla emeklilere 29 Ekim'de tek seferliğine ikramiye verilecek. Ancak ikramiyeden bütün emekliler yararlanamayacak. Peki hangi emekliler yararlanacak? işte ayrıntılar...

Kurban ve Ramazan Bayramları sebebiyle 16 milyondan fazla emekliye yılda iki kez bayram ikramiyesi veriliyordu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kapsamında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere ikramiye verilmesi gündemde.  2018 yılından beri Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi her yıl 2.000 TL, toplamda 4.000 TL olarak ödeniyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için de konuşulan rakam 4.000-5.000 TL oldu. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100.yıldönümü sebebiyle emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi gündemde. 

EMEKLİNİN TALEBİ 10 BİN TL

Emeklilere verilecek ikramiye henüz netleşmedi ancak kulislerde 5 bin TL civarında bir paranın verileceği konuşuluyor ancak emeklilerin hükümetten talebi 10 bin TL.

Emeklilere verilecek ikramiyenin bütçeye 2 milyar 750 milyon lira civarında bir yük getireceği tahmin ediliyor. İkramiye kararının ilerleyen günlerde Meclis’e gelecek torba yasa ile alınması halinde ödemelerin 16-22 Ekim tarihlerinde hesaplara yatacağı öngörülüyor

İKRAMİYEDEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Öte yandan ikramiyenin her emekliye verilmeyeceği aktarılıyor.  Cumhuriyet İkramiyesinden faydalanacak olanlar ise şöyle:

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri

Emekliye yüzyılın ikramiyesi! Kimler faydalanabilecek belli oldu

TARİH VERMEK DOĞRU DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...