Emekliye yeni zam! Güncel emekli maaşı ne kadar olacak?

Düzenleyen:
Emekliye yeni zam! Güncel emekli maaşı ne kadar olacak?

EKONOMİ Haberleri

Temmuz'da maaşları artan emeklilerin Ocak zammının ipuçları geliyor. Merkez Bankası'nın beklenti anketine göre, SSK ve Bağ-Kur'luların Ocak zammı oranı ne kadar olacak? Ekim ayında seyyanen zam yapılması beklenen emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Temmuz'da maaşları artan, yaz aylarında 2 bin lira bayram ikramiyesi alan emeklilerin Ocak zammının da ipuçları geldi. Merkez Bankası, reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 68 katılımcıyla gerçekleştirdiği Eylül ayı beklenti anketinin sonuçlarını yayımladı.

Buna göre; cari yıl sonu TÜFE beklentisi, bir önceki anket dönemine göre yükselerek yüzde 16.45'ten yüzde 19.61'e çıktı.

Buna göre, 2018'in ikinci yarısında enflasyonun yüzde 9.56 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 9.56 olacak.

ENFLASYON FARKI VAR

Beklenti anketindeki tahmin gerçekleşirse, memurlara ve memur emeklilerine Temmuz'daki gibi Ocak'ta da enflasyon farkı çıkacak. Ocak'ta enflasyon farkı verilmesi için 2018'in ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 3.5'i aşması gerekiyor.

Yüzde 9.56'lık tahmin gerçekleşirse memurlara ve memur emeklilerine yüzde 4'lük zamma ilaveten yüzde 6.06 fark oluşacak. Bu durumda memurlara ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.06 olacak.

SÜPER EMEKLİLERİN SORUNU ÇÖZÜLSÜN

Süper emekliyim. Zamanında bunun için ev, araba parası yatırdık. Kısa bir süre iyi maaş aldık.

Süper emekli olanların mağduriyetleri giderilsin. Ödediğimiz paralar geri iade edilsin. Hatice K.

YAŞ ŞARTI DEĞİŞSİN

Emeklilik için yıl ve primim tamam. Yaşı bekliyorum. Ancak çalışma durumum yok.

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik Meclis'ten yasa çıkarılmasını istiyorum. Yüzbinlerce kişi benim gibi. Emre Ş.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...