Emekliye 5.000 TL ikramiyede 'EYT' detayı! Önce yasa sonra ödeme: Başvuru yapılacak mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Yeni Asır
- Güncelleme:
Emekliye 5.000 TL ikramiyede 'EYT' detayı! Önce yasa sonra ödeme: Başvuru yapılacak mı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Yeni Asır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verileceğini müjdeledi. İkramiye için yeni detaylar ortaya çıktı. Önce yasa sonra ödemenin yapılacağı ikramiyeden EYT'liler faydalanabilecek mi? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından milyonlarca emekliye beklenen müjdeli haberi verdi. "Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz" diyen Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere ikramiye verileceğini söyledi. İkramiye için yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin kilitlendiği Kabine toplantısının ardından, "Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

ÖNCE YASA SONRA ÖDEME

Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in haberine göre, 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi için detaylar da netleşti. Emekliye 5 bin lira ödenmesine ilişkin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Kanunun önümüzdeki günlerde hızla TBMM'de görüşülmesi bekleniyor. Ardından ise Kasım ayının ortasında 5 bin liralık ikramiye milyonlarca emeklinin hesabına geçecek.

Emekliye 5.000 TL ikramiyede 'EYT' detayı! Önce yasa sonra ödeme: Başvuru yapılacak mı?

BAŞVURU YAPILMASI GEREKECEK Mİ?

Emeklilerin ya da diğer hak sahiplerinin ikramiyeleri için bir başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor. Ödemeler otomatik olarak emekli maaşı aldıkları hesaplara yatırılıyor. Burada tahsis numarasının son rakamına göre ödeme günleri belirleniyor ve hesaplara yatırılıyor. Emeklilere ve diğer hak sahiplerine ödenen bayram ikramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamıyacak. Ayrıca bu ödemeler haczedilemiyecek.

EYT'LİLER FAYDALANACAK MI?

Mart ayında Meclis'ten geçen EYT kapsamında bugüne kadar 2 milyon 202 bin 115 kişi başvuru yapıldı. Şu ana kadar toplamda yaklaşık 1 milyon 899 bin 308 kişiye aylık bağlanırken, EYT'lilerin 5.000 TL ikramiye ödemesinden faydalanıp faydalanmayacağı merak ediliyor. 

Yeni emekli olanlar da ikramiye tarihinden önce emeklilikleri onaylanmış ise 5.000 TL ikramiye ödemesi için hak sahibi olacak. Daha önce başvurmuş ve işlemleri devam eden EYT'liler de ikramiye hakkından yararlanacaklar. Aranacak tek şart çalışma durumu olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Yeni Asır
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...