Emekliye 5 bin TL ikramiye hesaplara geçiyor: Tahsis numarasına göre SSK, Bağ-Kur emeklisi ödeme takvimi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye 5 bin TL ikramiye hesaplara geçiyor: Tahsis numarasına göre SSK, Bağ-Kur emeklisi ödeme takvimi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca emekli ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. İkramiye ödemeleri için süre giderek kısalırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yeni açıklama geldi. Emekliye ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte tahsis numarasına göre SSK, Bağ-Kur emeklisi göre ödeme takvimi...

Enflasyon nedeniyle alım gücü gün geçtikçe eriyen milyonlarca emekli, bu yıl ilk defa verilecek Cumhuriyet ikramiyesinin ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyordu. Kasım ayının ilk iki haftasında yapılması plananan ikramiye ödemeleri belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yeni açıklama geldi. Peki SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi için belirlenen 3 gün...

EMEKLİYE EK İKRAMİYE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık" sözleriyle duyurulan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine ilişkin düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildimesi ve Genel Kurulda oylanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İKRAMİYE ÖDEMESİ İÇİN YENİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Ekim’de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında ikramiye ödemeleri için "Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." açıklamasında bulunmuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da çalışmalarda sona geldiklerini belirterek emeklilere ikramiye ödemeleri için son tarihi açıklamıştı.  Bakan Işıkhan, "Emekli ikramiyesi için çalışmalarda sona geldik. Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." demişti.

Emekliye 5 bin TL ikramiye hesaplara geçiyor: Tahsis numarasına göre SSK, Bağ-Kur emeklisi ödeme takvimi

Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiye ödemeleri için yeni açıklamada bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Biliyorsunuz emeklilerimizi kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık." dedi. 

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Emeklilere ikramiye ödemesi normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere yılda iki kere yatılıyor. Milyonlarca emekli bu yıl ilk defa üçüncü kez ikramiye ödemesi alacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli 5 bin TL ikramiye ödemeleri daha önce de açıklandığı üzere Kasım ayında yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Ödemeler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan'ın vurgu yaptığı 15 Kasım tarihinden önce gerçekleşecek.

Emekliye 5 bin TL ikramiye hesaplara geçiyor: Tahsis numarasına göre SSK, Bağ-Kur emeklisi ödeme takvimi

CUMHURİYET İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri, tahsis numarasına göre gerçekleştiriliyor. Emekli aylıkları önce SSK daha sonra Bağ-Kur, ardından ise emekli sandığı mensuplarına yatırılıyor. Bu doğrultuda Cumhuriyet Bayramı ikramiyeleri de aynı yöntemle yapılacak. 

Çalışma ve Sosyla Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ikramiye emeklilerin hesaplarına şu sıra ile hesaplara aktırılacak:

SSK emeklisi için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemesi

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 11 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 11 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 11 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 12 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 12 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 12 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 13 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 13 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 13 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 13 Kasım

BAĞ-KUR emeklisi için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemesi

  • Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar 14 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar 14 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar 14 Kasım
  • Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar 14 Kasım

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara da ikramiye ödemeleri 14 Kasım'da yapılacak.

Emekliye 5 bin TL ikramiye hesaplara geçiyor: Tahsis numarasına göre SSK, Bağ-Kur emeklisi ödeme takvimi

KİMLERE İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK?

Cumhuriyet'in 100. yılına özel verilecek emekli ikramiyesi sadece çalışmayan emeklilere mahsuz olacak. 16 milyon emekliden yaklaşık 12 milyon emekli ikramiyeden faydalanacak. Emekli olup ve sonrasında kendi adına işyeri kurmuş olan, şirket kurmuş olan veya esnaf olan emeklilere bu ikramiye verilmeyecek.

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak. 5 bin liralık ikramiyeden herhangi bir vergi, damga vergisi ve kesinti olmayacak, haciz koyulamayacak.

DUL VE YETİMLERE KADEMELİ ÖDEME

Ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak.

SGDP kesintisi yapılan 1.8 milyon emekli de dahil edildiğinde, emekli olup çalışmamış, dul ve yetim aylığı alan kişilere de ikramiye veirlecek.

Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si başlanmış dul eşe 2.500 TL, yüzde 75’i bağlanmış dul eşe ise 3.750 TL ödenecek. Ölen kişiden dolayı eşine ve iki çocuğuna ölüm aylığı bağlanmışsa eşe 2.500 TL, çocuklarına ise kişi başına 1.250 TL ödeme yapılacak.

İş kazası ve meslek hastalığından dolayı kişinin iş göremezlik oranı yüzde 50 ise 5 bin liralık ikramiyeden sadece 2 bin 500 TL alabilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...