Emeklinin en düşük maaşı 1100 lira olacak!

Emeklinin en düşük maaşı 1100 lira olacak!

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, emekli maaş zammı konusunda çalıştıklarını, en düşük maaşların 1100'e tamamlanacağını açıkladı...

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, emekli maaş zammı konusunda çalıştıklarını, en düşük maaşların 1100'e tamamlanmasını, 1100'ün üzerindekilere de yıllık 1200 liralık seyyanen zam yapılmasını planladıklarını söyledi. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin “Memur emeklileri, memurların toplu sözleşmelerde kazandıkları haktan yararlanıyor. Bize de aynı şartlar uygulansın” talebi yerini buldu. Hükümet, SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanların maaşlarına da zam hazırlığını yürütüyor. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdi yeni yaklaşımımız ile 1000 lira ile 1100 lira arasındaki emekli maaşlarını 1100'e tamamlamak, 1100'ün üzerindekileri de yıllık 1200 liralık ek seyyanen artıştan istifade ettirmek istiyoruz” dedi. Bu çalışma için düzenleme yapılması gerektiğini, bunun için de Meclis'in açılmasını bekleyeceklerini anlatan Yılmaz, “Bu düzenlemeyi seçimlerin hemen ardından Meclis'in açılması ile gündeme getirip gereğini ortaya koyacağız” diye konuştu.

SEÇİM SONRASI İLK İŞ

Söz konusu artışın getireceği yükün mutlaka olacağını söyleyen Yılmaz, “Ama bu da hazırlayacağımız bütçe içinde hesabı kitabı yapılabilecek bir yük. Bunun getireceği faydalar da var bir taraftan. Makro dengelerimizi bozmadan ama vatandaşımıza, emeklimize hak ettiği refahı, imkânlarımızı sonuna kadar zorlayarak sağlama gayretimizi devam ettireceğiz” görüşünü dile getirdi. “Bütün emeklilere bir zam yapılıyor mu, bunun hayata geçişi seçimlerden sonra mı olacak?” sorusuna, “Evet, seçimlerden sonra” cevabını veren Yılmaz, Meclis çalışmaya başladıktan sonra muhtemelen ilk yapacakları işlerden biri olacağını söyledi. Yılmaz, bu çalışmaya ilişkin vaatlerin AK Parti seçim beyannamesinin ekonomi bölümünde yer alacağını bildirdi.

Kartta taksit artışını değerlendireceğiz

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz A Haber televizyonunda katıldığı programda kredi kartına yönelik taksit sınırlamasının esnetilebileceğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine, “Bu konuda verilmiş bir karar yok. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kendi içinde çalışmaları var ama bizim Finansal İstikrar Komitemiz var. Burada bütün finansal kurumlarımız var. Onu önümüzdeki günlerde toplayacağım. O toplantıda bu konuyu da değerlendireceğiz” dedi. Kurlardaki artışın bazı fiyatları artırdığına ilişkin değerlendirme üzerine Yılmaz, “Evet, bu yıl zaten enflasyonun beklenenden biraz yüksek çıkmasının en temel gerekçesi bu ama enflasyondaki görünümü çok fazla bozmuyor. Merkez Bankası son ilan ettiği yüzde 6.9'luk oranı yukarı doğru revize edecektir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...