Emeklilerin gözü Başbakan'da

Emeklilerin gözü Başbakan'da

Ekonomi Haberleri

Maaşı 1000 lira olan bir emekliye yıllık 120 lira getirecek olan promosyon kararı için Başbakan'ın devreye girmesi isteniyor

Emekliler, kamu bankalarından promosyon için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, kamu görevlilerinin banka promosyonuna, 2007/21 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile sahip olduğunu, 'kamu görevlileri' ibaresi sebebiyle emeklilerin bu haktan yararlanamadığını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile kamu bankaları arasındaki görüşmelerden sonuç alınamadığını söyleyen Ergün, "Özel bankalar zaten promosyon veriyor. Kamu bankaları da kabul etse 1000 lira maaş alan emekliye yıllık 120 lira verilecek. Sayın Başbakanımız bu işe müdahil olmalı" dedi. Emeklilere de banka promosyonu verilmesi konusu, ağustos ayında memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme gelmişti. SGK her yıl 10 milyon 400 bin emekliye bankalar ve PTT aracılığıyla 122 milyar lira maaş ödüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...