Emeklilere 5.000 TL ikramiyede yeni detay: SGK Uzmanı Erdursun, kimlere ödeme yapılacağını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Habertürk
- Güncelleme:
Emeklilere 5.000 TL ikramiyede yeni detay: SGK Uzmanı Erdursun, kimlere ödeme yapılacağını açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Habertürk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından milyonlarca emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle ikramiye müjdesi verdi. Peki 5.000 TL ikramiyeden kimler faydalanacak? Yeni detaylar belli oldu.

Emekli maaşına yapılacak zam için Kabine toplantısını işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından müjdeli haberi verdi. "Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz" diyen Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere ikramiye verileceğini müjdeledi. Erdoğan ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceğini söyledi. Peki, dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alacak mı? Emekli olup BAĞ-KUR'a tabi çalışanlar ikramiyeden faydalanacak mı? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, detayları paylaştı.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin kilitlendiği Kabine toplantısının ardından, "Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Emeklilere 5.000 TL ikramiyede yeni detay: SGK Uzmanı Erdursun, kimlere ödeme yapılacağını açıkladı

İKRAMİYEDEN KİMLER FAYDALANACAK?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekliye 5 bin TL ikramiyeden kimlerin faydalanıp faydalanmayacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Erdursun, Bağ-Kur emeklilierinin, şirket ortağı emeklilerinin ve emeklilikten sonra tekrar çalışan yani SGDP çalışanlarının 5.000 TL ikramiyeden faydalanamayacağını söyledi. Sadece çalışmayan emeklilerin bu haktan faydalanacağını belirten Erdursun, "Dul ve yetimler hisseleri oranında 1.250₺, 2.500₺, 3.750₺ olarak bu haktan yararlanacaklar…" dedi.Emeklilere 5.000 TL ikramiyede yeni detay: SGK Uzmanı Erdursun, kimlere ödeme yapılacağını açıkladı

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre ise ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si başlanmış dul eşe 2.500 TL, yüzde 75’i bağlanmış dul eşe ise 3.750 TL ödenecek. Ölen kişiden dolayı eşine ve iki çocuğuna ölüm aylığı bağlanmışsa eşe 2.500 TL, çocuklarına ise kişi başına 1.250 TL ödeme yapılacak.

BİRDEN FAZLA EMEKLİ MAAŞI ALANLAR ÇİFTE İKRAMİYE ALACAK MI?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hem kendi çalışmasından hem de eşinin, anne-babasının ölümünden dolayı birden fazla emekli aylığı alıp çalışmayanların çifte ikramiye alıp alamayacağı da merak konusu. Bunlara 5000 liralık ödeme, sadece en yüksek ödemeye hak kazandıkları tek dosya üzerinden yapılacak. Örneğin kendisi de emekli olan ve aynı zamanda dul aylığı alan kişiye, sadece kendi emekliliğinden dolayı 5000 TL ödenecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...