Emeklilerden hükümete ara zam çağrısı: En düşük maaş için istenilen rakam belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emeklilerden hükümete ara zam çağrısı: En düşük maaş için istenilen rakam belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emeklilerden hükümete seyyanen zam çağrısı geldi. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, açlık sınırına dikkat çekerek, en düşük SSK emekli aylığının olması gereken rakamı açıkladı.

Memur, SGK ve Bağ-Kur emeklisinin merakla beklediği zam için süreç başladı. TBMM'nin açılmasıyla ara zam ve Cumhuriyet ikramiyesi için çalışmaların başlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da emekli maaşına zam için açıklama geldi. Erdoğan, yıl başından önce zam için sinyal verirken, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün'den hükümete çağrı geldi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN ARA ZAM MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açılışı yapılan Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, "Yılbaşına gelmeden bir zam müjdesi duyulur mu?" sorusuna ise " İnşallah" cevabını veren Erdoğan, "Vedat bey gerekenleri söyledi" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli de "Cumhurbaşkanı bunun üzerinde çalışıyor. Bakanlar da çalışıyor. İleriki günlerde bir sonuç alınacak." ifadeleriyle hem ara zam hem de Cumhuriyet ikramiyesi için emeklileri umutlandı. 

EMEKLİLERDEN ZAM ÇAĞRISI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, TBMM’nin dün açılmasının ardından emeklilerin zam bekelentisini açıkladı. Açlık sırınıa dikkat çeken Ergün, emeklilerin 8 bin 77 TL seyyanen zam beklentisi olduğunu söyledi. Emekli aylıklarını 10 yıl önceyle kıyaslayan Ergün, şu anda en düşük SSK emeklisinin 13 bin 530 TL maaş alması gerektiğini vurguladı. 

Emeklilerden hükümete ara zam çağrısı: En düşük maaş için istenilen rakam belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelen açıklamaları hatırlatan Ergün şu ifadeleri kullandı:

EMEKLİLERDEN SEYYANEN ZAM ÇAĞRISI

"Memurlara temmuz ayından geçerli olmak üzere 8 bin 77 lira seyyanen zam verilmişti. Ekim ayında yapılması beklenen düzenleme ile emekliye de memurlar gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zam verilmeli. Ayrıca emeklinin taban aylığı olan 7 bin 500 lira yetersiz kaldı. En düşük emekli aylığı da hiç olmazsa asgari ücret seviyesine çıkarılmalı.

EMEKLİNİN KAYIPLARININ TELAFİSİ ZOR

Meclis açılır açılmaz 7 bin 500 lira alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir çalışma, iyileştirme yapılacağını söylemişlerdir. Tabii ki bu açıklamalar emekli topluluğumuzda büyük bir beklenti oluşturmuştur ancak her geçen gün emeklilerimizin kayıplarının telafisi daha da zorlaşmaktadır.

EN AZ 6 BİN TL DAHA FAZLA OLMALIYDI

Art arda gelen zamlar emeklinin soluğunu kesmiştir. Emekli aylıkları 10 yıl önce açlık sınırının yüzde 1,47 fazlasıyken bugün gelinen noktada sadece yüzde 56,25'ini karşılayabilir hale gelmiş, yani açlık sınırının neredeyse yarısı seviyesine inmiştir. Oysaki aynı alım gücümüzü koruyabilmiş olsaydık bugün en düşük SSK emeklisi aylığının 13 bin 530 TL olması gerekirdi. Acil tedbirlerin alınması artık kaçınılmaz olmuştur."

Öte yandan TÜRK-İŞ'in, her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Eylül 2023 sonuçları açıklandı. Açlık sınırı 13 bin 334 lira olurken yoksulluk sınırı 43 bin 433 lira olarak hesaplandı. Diğer yandan MHP lideri Devlet Bahçeli Ağustos ayında emeklilere seyyanen zam çağrısı yapmıştı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...