Emekliler 'tek gerçek çözüm' dedi: Seyyanen zammı işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Emekliler 'tek gerçek çözüm' dedi: Seyyanen zammı işaret etti

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verileceğini müjdeledi. Emekliler, Türkiye Emekliler Derneği'nin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere verilecek ikramiye için tek gerçek çözümü açıkladı.

29 Ekim 2023 tarihine Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayrama sayılı günler kala 100.yıla özel 1 defaya mahsus olarak emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini açıkladı. İkramiye ve seyyanen zam beklentisine giren emeklilerin talebini karşımaladı. 8 bin TL seyyanen zam bekleyen emekliler, tek gerçek çözümün bu olduğunu söyledi.

EMEKLİLERDEN SEYYANEN ZAM TALEBİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çalışmayan emekliye 5 bin liralık ikramiye kararıyla ilgili konuştu. Emeklilerin uzun bir zamandır maaş arıtışı için umutla beklediğini söyleyen Ergün, "Bu düzenleme taslağı emekliyi sükutu hayale uğratmıştır" dedi.

Türkiye Emekliler Derneği'nin  Genel Başkanı Kazım Ergün, çalışmayan emekliye ödeneceği açıklanan 5 bin Lira hakkındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ÇALIŞAN EMEKLİLERE DE İKRAMİYE VERİLMELİ

"Bugün gelinen noktada açıklanan 5 Bin TL rakamı emekliyi incitmiştir ve anayasamızın eşitlik ilkesine de aykırı bir düzenleme olacaktır. Üstelik, bir defaya mahsus olduğu belirtilen bu rakamın, sayıları 3 milyon 800 Bin’in üzerinde olan çalışan emeklilerimize verilmeyecek olması, ayrıca sayıları 4 Milyon 153 Bin’den fazla olan dul ve yetimlerimizin; 1.250 TL’den başlayan ve 3.750 TL arasında rakamlara bölünecek bu ödemeyi alacak olması yürekleri sızlatmıştır.

İKRAMİYE MECLİS'TE REVİZE EDİLMELİ

Beklentilerimizi karşılamaktan çok uzak kalan bu uygulamanın, TBMM çatısı altında revize edilmesi ve sosyal devlete, demokrasiye yakışır bir şekilde, tarafların görüşleri de alınarak yeniden düzenlenmesi en büyük temennimizdir.

Aylardır bizim de yapmış olduğumuz bilimsel çalışmalar ve araştırmalar ortaya koymuştur ki; zorlu kış şartlarına girilirken, emekli yakacak temin edemezken, en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çekilmeli, memurlara Temmuz ayında yapılan 8 bin 77 TL’lik artış, emeklilerimize de uygulanmalıdır. Tek gerçek çözüm, budur…”

ÖDEMELER KASIM AYINDA TAMAMLANACAK

Öte yandan Bakan Işıkhan, ikramiye için dün "Cumhurbaşkanımızın müjdesinden sonra teknik olarak çalıştık. Kanun teklifi yarın Meclisimizde olacak. Ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için o kadar faydalı olacak. Kasım ayının 15’ine yakın, Kasım’ın ilk döneminde inşallah bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler” açıklamasını yapmıştı.

SSK, BAĞ-KUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN NET ZAM ORANI

Bakan Işıkhan, aynı zamanda bu kez SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için net zam oranı verdi. Bakan Işıkhan, "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" açıklamasını yaptı. Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinde de çalışmaların başladığını belirtti. 5 yıllık dönem içerisinde çalışmanın tamamlanacağını vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...