Emekliler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir

/ Kaynak: DHA
Emekliler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir

Ekonomi Haberleri  / DHA

2007 yılında emekliye ayrılan Habip Gümüş, emekli olduktan 7 yıl sonra 2002 yılından prim borcu olduğuna ilişkin ödeme emri gelince şaşırdı.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde nakliyatçılık yapan Habip Gümüş, emekli olduktan 7 yıl sonra geçmişe yönelik 2002 yılından prim borcu olduğuna ilişkin ödeme emri gelince şaşırdı.
Akyazı'da eşi Emine Gümüş adına kayıtlı nakliyat şirketinde sigortalı olarak çalışan ve 2007 yılında emekliye ayrılan Habip Gümüş'e, 2002 yılında 116 TL'lik prim borcunun ödenmediğine ilişkin ödeme emri geldi. Şirketin sahibi görünen eşi Emine Gümüş adına düzenlenen ödeme emrinin 12 yıl öncesine ait olması şaşkınlıkla karşılandı.

Ödeme emrinde 116 TL'lik borcun faiziyle birlikte 700 TL'ye ulaştığı bildirilirken, bu yazıyı alarak Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürlüğü'ne giden Habip Gümüş şunları söyledi: nbsp;"Sigorta primlerimi düzenli olarak ödüyordum. 2007 yılında emekli oldum. Emekli olurken herhangi bir prim borcu görünmüyordu. Prim borcum bulunsa zaten emekli olamazdım. Ayrıca 2011 yılında şirketi kapattık. Şirketi kapatırken 'herhangi bir borcu yoktur' yazısı da aldım. Ancak şimdi şirketin sigorta prim borcu olduğuna dair ödeme emri geldi. 116 liralık borç 700 lira olmuş. Kurumdan bana, bunu ödememiz gerektiğini söylediler. Çaresiz ödeyeceğiz."

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...