Emekli ve memur için 'kesin' zam oranını verdi: SGK uzmanı yeni maaşları tek tek hesapladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Emekli ve memur için 'kesin' zam oranını verdi: SGK uzmanı yeni maaşları tek tek hesapladı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Memur ve emekliler maaşlarına yapılacak zam oranını merakla beklerken SGK uzmanından dikkat çeken hesaplama geldi. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, kesin zam oranını verdi.

Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon karşısında eriyen maaşlarına Ocak ayında ne kadar zam yapılacağını merakla bekliyor. Memur ve memur emeklileri Ocak ayında 7. Dönem Toplu sözleşme çerçevesinde belirlenen zam oranının yanı sıra, enflasyon farkı oranında zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise enflasyon oranında zam yapılacak. Emekliler aynı zamanda maaşlarında iyileştirme ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi alacak. Emekliler için zam süreci 1 Ekim'de açılacak Meclis'te yapılacak görüşmelerle başlayacak. Bakan Işıkhan en düşük memur maaşına ilişkin rakam verdi.  SGK Uzmanı Emin Yılmaz, tüm gelişmeler ışığında memur ev emekli maaşlarına ilişkin rakam verdi. Yılmaz, kesin diyerek emekli ve memur maaşı için tek tek hesaplama yaptı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI İÇİN RAKAM VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan memur maaşlarına ilişkin dikkat çeken açıklama geldi. Emekli maaşlarına yönelik çalışmaların sürdüğüne vurgu yapan Bakan Işıkhan, en düşük memur maaşının yıl başında kaç TL olacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, memurlara Ocak 2024’te yapılacak zammın yaklaşık yüzde 50'i bulacağını söyledi. Bakan Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN ÜST ÜSTE AÇIKLAMA

Emekli maaşlarına düzenleme için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan üst üste açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak emeklilik düzenlemesi için "Fazla uzamaz, en yakın zamanda" ifadeleriyle zam mesajı verdi. Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeye ilişkin "yıl sonuna kadar çalışmayı tamamlayacağız" diyerek 1 Ekim'de açılacak meclisi işaret etti. 

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN KESİN ZAM ORANI

Bir televizyon yayınına katılan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, şu ifadeleri kullandı;

"Emekliler için yüzde 19,44'lük zam kesin diyebiliriz. Bunun üzeri için hedef enflasyona göre bazı tahminlerde de bulunabiliyoruz. Yıllık enflasyonun sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 65 olarak tahmin edildiğini açıkladı. Bunun üzerinden bir hesaplama yaptığımız taktirde yüzde 37,76'lık bir zammı SSK, Bağ-Kur emeklisi Ocak ayından itibaren kesin olarak alacak diyebiliriz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük maaş olan SSK, Bağ-Kur emeklisinde 7 bin 500 TL olan maaşların 10 bin 332 TL'ye çıkması bekleniyor.

MEMUR MAAŞI İÇİN MASADAKİ RAKAM

Memurlara ise yüzde 49,46 üzerinden bir zam yapılacağı öngörüsünde bulunabiliriz. Bir memur şu anda evli ve iki çocuklu olarak en düşük 22 bin 017 TL maaş alıyorsa; maaşı yeni zamla birlikte 32 bin 906 TL'ye gelecek. Bekar bir memurun maaşı ise 20 bin 377 TL'den 30 bin 455 TL'ye yükselecek.

MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Bir memur emeklisi en düşük 9 bin 876 TL maaş alırken, onlar da 14 bin 760 TL alacak.

ARA ZAM OLACAK MI?

Bunların dışında Meclis'in açılmasıyla bir ara zammında olabileceği konuşuluyor. Ancak bir aylık süre için bu söylenen rakamların dışında ben bir ara zam yapılacağını düşünmüyorum.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ

Sadece Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle bir ikramiye olabileceğini düşünüyorum."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...