Emekli ve asgari ücretliye refah artışı yolda: Bakan Işıkhan'dan 'yüzlerini güldüreceğiz' mesajı geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Emekli ve asgari ücretliye refah artışı yolda: Bakan Işıkhan'dan 'yüzlerini güldüreceğiz' mesajı geldi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekli ve asgari ücretli çalışanlar başta olmak üzere tüm vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalar geldi. İkramiye ve zamma dikkat çeken Bakan Işıkhan, "yüzlerini güldüreceğiz" dedi.

Enflasyona karşı alım gücü eriyen asgari ücretli ve emekli maaşlarına yıl başında yapılacak zammı merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekliler ve tüm çalışanlar için refah mesajı geldi. Bakan Işıkhan, "yüzlerini güldüreceğiz" dedi.

"ENFLASYONA KARŞI ÇALIŞAN VE İŞVERENE KALKAN OLDUK"

Bakan Vedat Işıkhan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu"na katıldı. Bakan Işıkhan burada çalışma hayatına ilişkin önemli mesajlar verdi. Çözülemez olarak görülen sorunları çözüme kavuşturduklarını söyleyen Bakan Işıkhan, "Enflasyonun olumsuz etkilerine karşı hem çalışanımıza hem de işverenimize kalkan olmayı sürdürüyoruz." dedi.

Emekli ve asgari ücretliye refah artışı yolda: Bakan Işıkhan'dan 'yüzlerini güldüreceğiz' mesajı geldi

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ REFAHA ORTAK EDİLECEK

Memur, asgari ücret ve emekliler için atılan adımlara değinen Bakan Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz EYT'yi gündemimizden kaldırdık. Temmuz ayından geçerli olmak üzere asgari ücrete ilave artış yaptık. Bir yılda yaptığımız zam yüzde 107 oldu. En düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkardık. 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecimizi başarıyla yürüttük. Diğer paydaşlarımızla yeni protokoller imzaladık ve iş dünyamızın birçok temsilcisiyle sık sık bir araya gelerek ihtiyaç ve talepler noktasında yeni çözüm yolları aradık. Çalışmayan emeklilerimize 5 bin lira ikramiye veriyoruz. İnşallah emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla tüm vatandaşlarımızı bu refaha ortak edeceğiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çalışma hayatında adaleti, sosyal ve teknik güvenliği tesis etmeye, istihdamı artırmak adına gerekli tüm teşvikleri sağlamaya, ülkemizin her yıl daha da büyüyen ekonomik ve sosyal refahını 85 milyon vatandaşımızın tamamına yansıtmaya devam edeceğiz."

'ASGARİ ÜCRETE HİÇ MUHALEFET ŞERHİMİZ YOK'

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç da Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilerleyen günlerde toplanacağına işaret ederek, "Asgari ücret müzakerelerinde masada olmayı her daim önemsedik. Son 4 yılda, 6 Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı yapıldı. TİSK olarak hep masadaydık ve masada olmaya da devam edeceğiz. Son 6 asgari ücretin hepsinde de imzamız vardır. Hiçbirine muhalefet şerhimiz yok. Ne mutlu ki gösterdiğimiz bu çabalarla geçtiğimiz yılda da çok ciddi bir yapısal reforma imza attık. Asgari ücretteki vergi yükü, 2022 yılı itibarıyla kaldırılarak tüm çalışanların asgari ücrete kadar olan gelirlerinde vergi muafiyeti sağlandı. Bu gelişme, Türk çalışma hayatı için oldukça önemlidir" dedi.

Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayının ilk haftasında toplanacak. Emekli ikramiyeleri ise Kasım ayının 15'ine kadar yatacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...