Emekli subaylar için intibak teklifi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Emekli subaylar için intibak teklifi

Ekonomi Haberleri  / AA

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, binbaşı ve emekli astsubaylar için intibak öngören kanun teklifi verdi.

nbsp; TBMM Başkanlığına sunulan TSK Personel Kanunu ile Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Temsil Tazminatı Ödenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, emekli veya halen görevli ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun astsubayların, 2 yıllık yüksekokul mezunu kabul edilerek, intibaklarının yapılmasını içeriyor.
nbsp; Teklifin gerekçesinde, TSK'dan emekli olan subay ve astsubayların emekli maaşlarında son dönemde reel olarak ciddi kayıplar meydana geldiği belirtildi.
nbsp; TSK içinde Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olan veya halen görevli olan binbaşılarla ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun kademeli kıdemli başçavuşlar, kıdemli başçavuşlar ve astsubay emeklilerinin maddi sıkıntı çekenlerin başında geldiği ifade edilen gerekçede, TSK personeli ve emeklileri arasındaki maaş dengesinin yeniden oluşturulması gerektiği görüşüne yer verildi.
nbsp; Gerekçede, teklifle binbaşılar ile kıdemli başçavuşlara da makam tazminatı verilmesi ve astsubay emeklileri arasındaki maaş farkının giderilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.
nbsp;

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...