Emekli maaşına zam için son 1 gün! Bakan Işıkhan'dan "Müjde gelir mi?" sorusuna kısa ve net cevap

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Emekli maaşına zam için son 1 gün! Bakan Işıkhan'dan "Müjde gelir mi?" sorusuna kısa ve net cevap

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılmasına son 1 gün kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı "Emeklilere müjde gelir mi?" sorusuna kısa ve net cevap geldi.

Emekliler Temmuz ayında maaşlarına yapılan zammı yeterli bulmayınca hükümet ek zam çalışmaları için harekete geçti. Milyonlarca emeklinin maaşında yapılacak düzenleme için geri sayım başladı. Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek olan çalışmalara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan cevap geldi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİYE MÜJDE SORUSUNA NET CEVAP

Dün Ataşehir’de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun düzenlediği Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantının ardından gazetecilerin ‘Emeklilere müjde gelir mi?’ sorusuyla karşı karşıya kaldı. Meclis’in açılmasına sadece 1 gün kala çok net ve kısa cevap veren Bakan Işıkhan, “Çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN ÜST ÜSTE AÇIKLAMA

Emekli maaşlarına düzenleme için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan üst üste açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak emeklilik düzenlemesi için "Fazla uzamaz, en yakın zamanda" ifadeleriyle zam mesajı verdi. Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeye ilişkin "yıl sonuna kadar çalışmayı tamamlayacağız" diyerek 1 Ekim'de açılacak meclisi işaret etti. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük maaş olan SSK, Bağ-Kur emeklisinde 7 bin 500 TL olan maaşların 10 bin 332 TL'ye çıkması bekleniyor.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ GELECEK Mİ?

Ara zammın yanı sıra bu yıl ilk defa emeklilere istisna uygulanacak. Normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye alan emeklilere Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle 5 bin TL civarında Cumhuriyet hediyesi verilmesi gündeme geldi. TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan'ın aktardığı kulis bilgilere göre emekliye ikramiye için çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışma nihayete erdiğinde, önce meclise ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Onaylandığı takdirde emeklilere 5 bin TL ikramiye verilecek.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...