Emekli maaşına seyyanen zam için yeni müjde! Bahçeli'nin çağrısı sonrası Erdoğan tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin seyyanen zam çağrısının ardından emeklilere müjdeli haberi verdi. AK Parti Kongresi'nde milyonlara seslenen Erdoğan, emekli maaşına seyyanen zam için tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Türkiye Yüzyılı' temasıyla yerel seçimlerin startının verildiği AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi'nde emeklilere müjdeli haberi verdi. Erdoğan, emeklilere yapılacak seyyanen zam için tarihi açıkladı.

ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE ZAM MÜJDESİ

Meclisin açılmasıyla gözler emekli maaşında yapılacak düzenlemeye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclis açılışında "Yılbaşına gelmeden bir zam müjdesi duyulur mu?" sorusuna ise "İnşallah" cavabını vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti Kongresi'nde emekliler için yeni açıklama yaptı.

ERDOĞAN ZAM İÇİN KABİNEYİ İŞARET ETTİ

Memur emeklilerinin Temmuz ayında 8 bin TL'lik seyyanen zam çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanı bunun üzerinde çalışıyor. Bakanlar da çalışıyor. İleriki günlerde bir sonuç alınacak" sözlerinin ardından memur emeklilerinin maaşına seyyanen zam mesajı veren Erdoğan, kabine toplantısını işaret etti.

Emekli maaşına seyyanen zam için yeni müjde! Bahçeli'nin çağrısı sonrası Erdoğan tarih verdi

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz memur, emekli ve işçilerimize önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. 21 yılda asgari ücreti 184 TL'den 11. 402 TL'ye en düşük emekli maaşını 64 TL'den 7500 TL'ye çıkardık. İnşallah bu yıl sonuna doğru özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk kabine toplatımızın ardından yeni müjdemizi emekli memurlarımıza açıklayacağız."

MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALDI?

Temmuz ayında memurlara 8 bin TL'lik seyyanen zam yapılırken, memur emeklilerine yüzde 25 zam aldı. Yapılan artış sonrasında en düşük memur emeklisi maaşı 9.876 TL'ye yükseldi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine kritik gündem başlıklarını ele almak üzere 9 Ekim Pazartesi günü toplanacak. Toplantının saat 15.30'da başlaması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...