EMEKLİ EK ZAM 2023 | Emekliler için bakanlıklar harekete geçti! Emeklilere ara zam yapılacak mı?

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr, sabah.com.tr
- Güncelleme:
EMEKLİ EK ZAM 2023 | Emekliler için bakanlıklar harekete geçti! Emeklilere ara zam yapılacak mı?

Ekonomi Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr, sabah.com.tr

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin en çok merak ettikleri konuların başında emeklilere ara zam yapılacak mı? sorusu geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile emekli maaşı ile ilgili çalışmalara başlandı. Çalışmaların ardından arama motorlarında “Emeklilere ara zam yapılacak mı?” sorusu araştırılmaya başlandı. İşte o detaylar…

Her yılın ocak ve temmuz aylarında emekli maaşlarında zam artışı yapılıyor. Bu yılın temmuz ayında memurlara yüzde 17,55 ve 8077 TL seyyanen artış olarak belirlendi. Emekliye zam oranı yüzde 19,77'den refah payı ile yüzde 25'e yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklisi için yeni çalışmalar başlatıldı. Yeni çalışmadan emekli maaşlarına seyyanen zam gündeme geldi.

EMEKLİ EK ZAM 2023 | Emekliler için bakanlıklar harekete geçti! Emeklilere ara zam yapılacak mı?

EMEKLİ ZAMMI EK ZAM 2023

Emeklilere ve memurlara her yıl iki kere maaş artışı yapılıyor. Bu artışlar ocak ve temmuz aylarında belirleniyor. Yapılan zamlarda 6 aylık enflasyon önemli bir belirleyici oluyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 6 aylık enflasyon kaç puan ise maaşlarında o kadar zam alıyorlar. Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşmeden belirlenen zam oran ile oluşan farka göre zam alabiliyorlar.

Son dönemlerde emekliler ve memurlar için refah payı uygulaması başladı. Buna göre enflasyonun üzerinde zam oranı belirlendi. Bunun dışında taban maaş uygulaması ile düşük aylıklar seyyanen ödemelerle belirlenen rakamlara tamamlandı.

sabah.com.tr’de yer alan habere göre: “Emekli ve memur zammı ile her yıl Ocak ve Temmuz dönemlerinde maaş artışları yaşanıyor. Memur zammı Temmuz döneminde yüzde 17,55 ve 8077 TL seyyanen artış olarak belirlendi. Emekliye zam oranı yüzde 19,77'den refah payı ile yüzde 25'e yükseltildi. Şimdi SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi için yeni çalışma başlatıldı. Emekli maaşı düzenlemesi için seyyanen zam da masada bulunuyor.”

EMEKLİ EK ZAM 2023 | Emekliler için bakanlıklar harekete geçti! Emeklilere ara zam yapılacak mı?

REFAH PAYI ARA ZAM NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere yapılacak ara zam için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e talimatta bulundu. Bakanlıklar ve Ak Parti Meclis grubu emekli maaşları için çalışmaya başladılar. Çalışma kapsamında en düşük aylık alanlar başta olmak üzere ara zam formülü gündeme geldi.

Önümüzdeki ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak. Bununla birlikte ocak ayında düşünülen zam ocak zammı ile birlikte yapılabilir veya daha öncesinde de hayata geçirilebilir. Konunun ekim ayında TBMM’de gündeme gelmesi bekleniliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr, sabah.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...