Elsan Elektrik, Yatağan Santrali'ne 1,1 milyar dolar verdi

/ Kaynak: AA
Elsan Elektrik, Yatağan Santrali'ne 1,1 milyar dolar verdi

Ekonomi Haberleri  / AA

Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 91 milyon dolar ile Elsan Elektrik verdi.

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazlarınözelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 91 milyon dolar ile Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.Özelleştirme İdaresinde, Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihalenin nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Bu turda en yüksek rakam 500 milyon dolar oldu.İlk elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ elenirken, en yüksek teklif 799 milyon dolar oldu. İkinci elemeli yazılı tura geçildiğinde ise en düşük teklifi veren birden çok firma olması nedeniyle, tur yeniden yapıldı. Yenilenen turda en düşük teklifi veren Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ elenirken, bu turda ulaşılan en yüksek rakam 982 milyon dolar oldu. Üçüncü ve son elemeli turda ise en düşük teklif sahibi Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ elendi.
Kalan 3 firmayla açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 82 milyon dolar, artırım aralığı ise 1 milyon dolar olarak belirlendi.
Açık artırmalı turda ilk olarak Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ çekildi. İhale, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1 milyar 91 milyon dolar ile en yüksek teklifi vermesiyle sona erdi.
Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Yatağan Termik Santrali ve taşınmazlar, GELİ tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazlar, "varlık satışı" yöntemi ile ayrıca ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...