Elon Musk kriptoları coşturmaya kararlı: FED’e son çağrısı yatırımcıları heyecanlandırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk kriptoları coşturmaya kararlı: FED’e son çağrısı yatırımcıları heyecanlandırdı

Ekonomi Haberleri

Kripto para destekçisi Elon Musk, sosyal medyada dikkat çeken paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Ünlü milyarder FED’in faiz kararına ilişkin önemli bir çağrıda bulundu... Bu çağrının ardından kripto para yatırımcıları heyecanlandı.

Kripto para topluluğunun yakından takip ettiği isimlerden Tesla CEO’su Elon Musk, ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararına yönelik bir yorum yaptı. FED toplantısı öncesi piyasalarda beklentiler değişirken Elon Musk, kripto para yatırımcısını sevindirecek bir çağrıda bulundu. Kripto para destekçisi olduğu bilinen ünlü milyarderin söz konusu açıklaması sosyal medyayı salladı.

Tesla CEO’su Elon Musk, bir süre önce küresel ekonominin gerileyeceğini düşündüğünü söylemiş ve FED’e acilen faiz indirme çağırısında bulunmuştu. Bu hamlenin kripto paraları yükselişe geçirecekolması da yatırımcıları heyecanlandırmıştı. ABD Merkez Bankası FED’in 22 Mart tarihinde vereceği faiz kararına ilişkin tartışmaların hızlandığı bu dönemde Elon Musk’tan bir paylaşım daha geldi.

FED’E ACİLEN FAİZ İNDİRİN ÇAĞRISI

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın kriptopara destekçisi olduğu biliniyor. Ünlü milyarder özellikle piyasadaki en büyük köpek temalı kripto para Dogecoin’in (DOGE) en büyük savunucuları arasında yer alıyor. Kendisini 'Dogefather' olarak tanımlayan Elon Musk’ın son paylaşımı kripto para yatırımcılarını heyecanlandırmaya yetti.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bir kullanıcının tweet’ine cevap verdi. FED’e faiz indirme çağrısını bir defa daha vurgulayan ünlü milyarder “FED, çok yüksek gecikmeli verilerle çalışıyor. Faizin derhal indirilmesi gerekiyor.” dedi. Musk’ın cevapladığı paylaşımda PayPal’ın eski yöneticisi David Sacks’ın açıklamaları yer alıyordu. 

KRİPTOLARIN YÜKSELİŞİ BAŞLADI MI?

David Sacks videodaki yorumunda, yaklaşık 1 haftada 5 bankanın iflas ettiğini ve bunun birtakım olaylara dayanan nedenlerin bir sonucu olduğunu söyledi. Silvergate Bank, Silicon Valley Bank, Signature Bank, First Republic Bank ve Credit Suisse'un olmak üzere beş büyük banka iflasında FED’in hatalı faiz politikasının olduğu tartışılmaya başlandı. Bu bankaların iflasıyla birlikte yatırımcılar bankacılık sistemine olan güvensizlik sebebiyle kripto paraları tercih etmeye başladı. En büyük kripto para birimi BTC son 1 haftada yüzde 30’dan fazla değer kazandı. 

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...