Elmasla çamaşırlarınız ultra temiz

- Güncelleme:
Elmasla çamaşırlarınız ultra temiz

Ekonomi Haberleri

Kadınlar eskiden beri elmasa özel bir alaka gösterirler ama şimdi elması sevmeleri için bir başka sebep daha ortaya çıktı. Elmasların çamaşırlarda normal deterjanlarla yapılan yıkamalara göre çok daha fazla temizlik sağladığı tespit edildi.

İngiltere'deki Warwick Üniversitesi kimya bölümündeki bilim adamları, çamaşır deterjanlarına bir saç telinin onbinde biri kalınlığındaki nanoelmaslardan küçük miktar ekledi. Bunun 15 santigrat derecede bile çamaşırları çok daha temiz hale getirdiği tespit edildi. Elmas tozu katılmasının 25 santigrat derecede yağ lekelerinin çıkarılmasında da 2 kat daha tesirli olduğu görüldü. nbsp;Buluşun, düşük sıcaklıkta çamaşır yıkamaya yol açması bekleniyor. İnsanların her sene yüksek sıcaklıklarda defalarca çamaşır yıkadıkları göz önüne alındığında bunun önemli bir enerji tasarrufu sağlayacağı ifade ediliyor.
Nanoelmaslar, sentetik olarak üretilen elmasların parçalanmasıyla elde ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...