Elinde dolar olanlar dikkat! İslam Memiş büyük sürprizi açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elinde dolar olanlar dikkat! İslam Memiş büyük sürprizi açıkladı

Ekonomi Haberleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu. Dolar ve altında beklentilerini açıklayan Memiş, "son altın vuruş yapılacak" diyerek büyük sürprizi açıkladı.

Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından piyasaların nasıl şekilleneceği merak konusu olurken Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarılar geldi. Seçim haftasında piyasa beklentilerini açıklayan İslam Memiş, elinde dolar olanlara özel uyarılarda bulundu. Memiş, son altın vuruş olacak diyere büyük sürprizi açıkladı.

TARİH VERDİ, YA TAMAM YA DEVAM

TV100'deki köşe yazısında İslam Memiş, Dolar düşecek mi? Altın fiyatları ne olacak? Dolar satışı için doğru zaman ne zaman? şeklinde sorulara yanıt verdi. Piyasalarda 14 Mayıs'tan önceki hareketliliğin olmadığına işaret eden İslam Memiş, "İki hafta önceki tantana, heyecan yok. Hele hele döviz büfeleri ve kuyumcu önlerinde kuyrukları unutun. Manipülasyon, spekülasyon, algı vesaire olmayacak. Herkes pazar günü gidecek oyunu kullanacak. Siyasi kısır tartışmalara takılmayan, işine bakan, kendi varlıklarına odaklananlara derim ki “Seçimi bırak, Haziran’a bak.” Çünkü Haziran’da son tren var. İnecekler veya gidecekler bu treni beklesin." ifadelerini kullandı.

BÜYÜK SÜRPRİZ VAR

İslam Memiş, seçim sonrasında yaşanacak büyük sürprizi açıkladı. Memiş, "Büyük bir sürpriz var. Fed, artık faiz artırımı yapmayacak. Hatta faiz indirimini başlatmak için fırsat kolluyor. Haziran, dolar endeksinin (dxy), düşüşünün başlayacağı bir ay olacak. Hedef 92-94 seviyesi. 2024’de ise 70 seviyesi. Yani, doların (dolar/TL değil) uluslararası piyasalardaki değer kaybından bahsediyorum. Bu da dolar karşısında her şeyin yükseleceği bir süreci işaret ediyor" diye belirtti.

GRAM ALTIN HARİÇ DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Daha öncede dolar kurunda son kez yükseliş olacağını vurgulayan İslam Memiş, "Haziranda dolar ile son kez büyük bir vurgun yapacaklar! Yani, altın ve gümüşün ons fiyatı (xau/usd-xag/usd) (gramlar değil) bin 910 dolar, EUR/USD paritesi 1,07, Bitcoin 22 bin 500 dolar seviyelerine gerileyebilir. Son altın vuruşu yapacaklar! Ya sonra? Dolar karşısında her şey yükselişe başlayacak" diye konuştu.

ELİNDE DOLAR OLANLAR DİKKAT! BAŞKA FIRSAT OLMAYACAK

"Elinde dolar bulunanlar için son çıkış" olduğunu vurgulayan İslam Memiş, "Dolar karşısında alınacak ne varsa haziranda alınmalı. Sonra şans olmayacak" dedi. Borsa'ya dikkat çeken Memiş, "Borsanın yükselişine sanırım kimse anlam veremeyecek. Borsa bugünlerde “al beni” diyor." ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'in, piyasalarda beklediği seviyeler ise şu şekilde:

  • Altın ons (xau/usd) = 2 bin 250 dolar
  • Gümüş ons (xag/usd) = 30 dolar
  • EUR/USD paritesi = 1,15
  • Bitcoin = 35 bin dolar

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...