Elektrikte anlaşma 2 yılı geçmeyecek

Düzenleyen:
Elektrikte anlaşma 2 yılı geçmeyecek

Ekonomi Haberleri

Belli bir tutarın üzerinde elektrik tüketenlere getirilen serbest tüketici uygulaması konusunda yeni bir düzenleme hazırlandı.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Belli bir tutarın üzerinde elektrik tüketenlere getirilen serbest tüketici uygulaması konusunda yeni bir düzenleme hazırlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) hazırladığı taslağa göre, tüketici ile elektrik şirketi arasındaki taahhüt süresi en fazla 2 yıl olacak. İkili anlaşmalar yazılı olacak. Belirlenen sürenin sonunda iki taraftan biri sözleşmeyi feshetmezse, anlaşma ‘süresiz’ anlaşmaya dönüşecek. 2.400 kilovatsaatin üzerinde tüketimi olan abonelere getirilen serbest tüketici olma hakkı çerçevesinde, şirket ile yapılan anlaşmadaki fiyat artışları, gecikmiş faturaya zam yapılıp yapılmayacağı gibi maddeler de sözleşme ile teminat altına alındı. İşte taslakta yer alan maddeler:
n Anlaşmada yer alması şartıyla, anlaşma bedeline tedarikçinin yapmayı öngördüğü değişiklik, en az 45 gün önce tüketiciye açık ve anlaşılır şekilde bildirilecek.
n Herhangi bir tazminat veya ceza şartı önerilemeyecek. 
n Anlaşmada tüketici aleyhine ceza şartı kararlaştırılmış olursa, aynı koşul tedarikçi aleyhine de kararlaştırılmış sayılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...