Elektrikli araçta yüzde 20 indirimli şarj

Elektrikli araçta yüzde 20 indirimli şarj

EKONOMİ Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Şarj Hizmeti Yönetmeliği ile elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması ile şarj hizmetinin sunulmasına ilişkin usul ve esasları belirledi.

Şarj Hizmeti Yönetmeliği'ne göre elektrikli araç kullanıcıları; şehirler arası yol, otopark ve alışveriş merkezleri gibi halka açık yerlerde kurulan şarj istasyonlarından bedeli karşılığında hizmet alabilecek. Elektrikli araç sahibi şarj istasyonlarının fiyat ve lokasyon bilgilerini mobil uygulamalar üzerinden görebilecek. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç şarj hizmeti fiyatının kilovatsaat (kWh) üzerinden belirleneceğini belirterek “Şirketler kurumdan aldığı şarj ağı işletmeci lisansı kapsamında şarj ağını işletecek olup lisans başvurusunda bulunacak şirketlerin asgari sermaye tutarının 4,5 milyon lira olması istenecek. Kullanıcılar yaptıkları sadakat sözleşmesiyle yüzde 20’ye kadar indirimli şarj hizmeti alabilecek. Otoyol ve devlet yolunda kurulan şarj ünitelerinin en az yüzde 50’sinin DC 50 kW ve üzeri güçte olması mecburiyeti getirildi. Yenilenebilir enerji, elektrikli araç şarjında da değerlendirilebilecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...