Elektrikli araçların poliçeleri daha uygun

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Elektrikli araçların poliçeleri daha uygun

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’de elektrikli otomobillere ilgi, gün geçtikçe artıyor. İlgi, pazardaki satış rakamlarına gözle görülür şekilde yansırken, birçok yeni marka ilgiye karşılık Türkiye pazarına yeni elektrikli modellerini getirmeye devam ediyor.

Yollarda elektrikli otomobil sayısındaki artış,  muhtemel kazalarda araçlarda sigorta ve kasko süreçlerinin nasıl işlediği sorusunu gündeme getirdi. Bu araçların kasko sigortalarının içeriği, standart kasko poliçesinden farklılık gösteriyor. Elektrikli araçlarda, batarya maliyeti ve ömrü, şarj edilme şekli, aksesuarları gibi unsurlar, sigorta poliçelerinin içeriğinin hazırlanmasını etkiliyor.

POLİÇEDEKİ FARKLILIKLAR

Sigorta şirketleri standart kasko poliçelerinden farklı teminat türlerine ve şartlara sahip ürünleri müşterilerine sunuyor. Pilin eskime, kapasitesinin azalması ve amortismanı, araçtan bağımsız hasar görmesi, hatalı şarj ve yetkisiz servis bakımları için özel şartlar belirtiliyor. Özel şartlarda “çekim hizmet kısıtları” da poliçede yer alıyor. Elektrikli aracın, Türkiye yetkili distribütörü üzerinden ülkeye sokulması ve aracın tip tanımının belirlenmesi de önemli bir şart. Onay kodsuz araçların sigortalanması mümkün  değil.

Sigorta şirketleri, yetkili servis ağı ve onarım yeteneği olan  markaların araçlarının kaskolarını yapmayı tercih edebiliyor. Şirketler içten yanmalı motorlara sahip araçlara sundukları kasko poliçelerindeki tüm teminatları, elektrikli araçlar için de sağlıyor. Ek olarak batarya, elektrikli motor, elektrikli aksesuarları için ek poliçe maddeleri düzenliyor. Elektrikli araçlar, benzer değerdeki içten yanmalı araçlara göre daha uygun fiyatlarla sigortalanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...