Elektrik şirketlerinin fahiş faturası takipte

Elektrik şirketlerinin fahiş faturası takipte

Ekonomi Haberleri

EPDK Başkanı, elektrik şirketlerinin fahiş faturalarının incelendiğini, düzeltilmesini sağlayacaklarını belirterek, "Vatandaşın 1 kuruşunu bırakmayız" dedi

Elektrik faturalarında son ayda 'katlamalı' gelen faturalar, EPDK'nın takibinde. Enerji Piyasası Düzenleme kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerini yakından izlediklerini, faturalara yönelik manipülasyonları kabul etmeyeceklerini söyledi. Son dönemde faturalarda yılın son ayında uzama veya kısalma, güvence bedeli tahsil veya iadesi, sayaç sökme-takma, sayaç bedeli gibi fatura tutarını etkileyen tüm faaliyetlerin takipte olduğunu söyleyen Mustafa Yılmaz, "Güvence bedelinin geç iadesi, kayıp kaçak hedeflerinde şirkete kazandırabilecek etkiler, sayaç bedeli gibi usulsüz tahakkuklar, tüketiciye veya 2016 yeni tarife dönemine ilişkin değerlendirme devam ediyor. Şirketlerin yatırımlarından voltaj dalgalanmasına, kesintiden verilen hizmete, arıza giderilmesinden bakım onarıma kadar her aşamalarını takip ediyor, yaptırımları uyguluyoruz. Usulüne uygun olmayan faaliyetler ve harcamalar düzeltilecek, yaptırımlar uygulanacaktır" diye konuştu.
DÜZENLEME HAZIR
Vatandaşın dağıtım ve tedarik şirketleri ile karşılaştıkları problemlerden haberdar olduklarını anlatan Yılmaz, usulsüzlüklerin üzerine doğrudan gidildiğini, herhangi bir istisna olmaksızın sorunların çözümü için şirketlere ceza dahil çeşitli yaptırımların uygulandığını ifade etti. Yılmaz, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız rahat olsunlar, tüm haklarını koruyacak şekilde kurumumuz çalışmakta, şirketlerin yaptığı manipülasyonlar için gerekli düzeltici/cezalandırıcı çalışmalar yapılmaktadır. Yapacakları manipülasyonlar ve etkilerinin tamamı kurumumuzca bilinmekte ve gerekli tedbir ve önleyici düzenlemelerimiz hazırdır. Petrol ve dövizdeki son artışlar akaryakıt fiyatlarına olumsuz yansıdı. Bu da durulacak. Dağıtım şirketlerinin fiyat oluşumlarını da yakından izliyoruz. Haksız alınacak bir kuruşun dahi peşine düşüyoruz."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...