Elektrik santrallerine milyonlarca TL'lik kapasite desteği

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Elektrik santrallerine milyonlarca TL'lik kapasite desteği

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye Elektrik İletim AŞ. tarafından 44 elektrik üretim santraline ekim ayı için 411 milyon 184 bin 10 TL'lik kapasite ödemesi yapılacak. Bu ödemler ile arz güvenliğini sağlamak ve elektrikte sürdürülebilirliği amaçlıyor.

Kapasite mekanizması kapsamında TEİAŞ tarafından elektrikte sürdürülebilirlik ve arz güvenliğini sağlamak amacıyla santrallere kapasite ödemesi sürüyor. En son Ağustos ayında yapılan 460 milyon TL'lik ödemenin ardından bir ödeme daha yapılacağı öğrenildi. 

Kapasite mekanizmasından yararlanan üretim tesislerine yapılacak ödemelere ilişkin liste, TEİAŞ'ın internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, söz konusu mekanizma kapsamında yer alan 50 santralden 44'üne ekim ayı için toplam 411 milyon 184 bin 10 lira ödenecek.

EN YÜKSEK ÖDEME GEBZE EİAŞ'YE

En yüksek ödeme, 35 milyon 174 bin 524 lirayla Gebze Elektrik Üretim Limited Şirketi'ne yapılacak. Bu şirketi, 25 milyon 218 bin 878 lirayla İzmir Elektrik Üretim Limited Şirketi izleyecek. Kapasite mekanizması kapsamında TEİAŞ tarafından elektrikte sürdürülebilirlik ve arz güvenliğini sağlamak amacıyla santrallere kapasite ödemesi yapılıyor.

3 AY ÖNCE 460 MİLYON LİRALIK ÖDEME YAPILDI

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 43 elektrik üretim santraline haziran ayı için yaklaşık 460 milyon lira kapasite ödemesi yaptı. Buna göre, söz konusu mekanizma kapsamında yer alan 50 santralden 43'üne haziran ayı için toplam 459 milyon 886 bin 378 lira ödenecek.

En yüksek ödeme, 30 milyon 468 bin 70 lirayla Gebze Elektrik Üretim Limited Şirketi'ne yapıldı. Bu şirketi, 21 milyon 669 bin 504 lirayla İzmir Elektrik Üretim Limited Şirketi izledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...