Elektrik faturası anlaşılır olacak

Elektrik  faturası anlaşılır olacak

EKONOMİ Haberleri

Elektrik faturaları değişiyor. Yapılan değişiklik sayesinde tüketiciler ne kadar elektrik tüketip, karşığında hangi tutarı ödemeleri gerektiğini kolayca görebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) yapılan açıklamaya göre, “Tüketiciler ortalama tüketimlerini bilecek, saat ve aylara göre takip yapabilecek ve elektrik kullanımı daha verimli hâle gelecek.
Yeni faturalarda tüketicinin bağlı olduğu tarife grubu, ilgili fatura dönemi tüketim miktarı, enerji tüketim birim bedeli, fon, pay ve vergiler, toplam fatura tutarı, son ödeme tarihi, ödeme yeri-şekli ve fatura ortalama tüketim miktarı ve benzerleri olacak. Ayrıca faturada daha önce yer alan ve elektriğin meskene gelişini ifade eden, şebeke, işletme ve personel maliyetlerini kapsayan genel tanımlama olan ‘dağıtım bedelinin’ de yanlış anlamalar sebebiyle fatura kalemlerinden çıkarıldığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...