Elektrik faturalarında yeni düzenleme! KDV yüzde 18'den 8'e düşürüldü

Düzenleyen:
Elektrik faturalarında yeni düzenleme! KDV yüzde 18'den 8'e düşürüldü

EKONOMİ Haberleri

Kabine Toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarındaki yeni düzenlemeyi de duyurarak, meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'sinin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından gündemi değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Elektrikteki yeni düzenleme ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Meskenlerdeki elektrikte kullanım kotası günlük 8 aylık 240 kilovatsaate çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

TİCARETHANELERE YÜZDE 25 NDİRİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ''Elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi de bugün netleştirdik. Meskenler ile tarımsal sulama da kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 18 den 8’ e düşürülmüştür. Meskenlerdeki düşük tarife sınırı günlük 8 kilovatsaate, aylık 240 kilovatsaate yükseltilmiştir.Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovatsaate, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak'' ifadelerini kullandı.

LİSANS ÖĞRENCİLERİNE BURS MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjde de öğrencilere verdi. Erdoğan, ''Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'dan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencisi bursu bin 250 liraya çıkarıyoruz. Aynı şekilde başarı performanslarına göre yüksek lisans öğrencileri 3 bin il4,250 doktora, 5 bin 500 -7500 arası, doktora sonrası araştırmalarda, 7,500 -10 bin arasında aylık burs alabileceklerdir. Stajyer araştırma burs programını uygulamaya almıştık. STAR programını yeniden açıyoruz. Bugün almaya başlayacağımız çağrı ile 2300 öğrencimizi destekleyeceğiz.'' dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...