Elektrik borçları için son tarih 30 Kasım

Elektrik borçları için son tarih 30 Kasım

Ekonomi Haberleri

Torba Kanun ile taksit hakkı getirilen elektrik borçları için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılacak. İlk taksit için son ödeme tarihi ise 31 Aralık...

Özellikle çiftçilerin biriken elektrik borçlarının faizlerinin affedilerek taksitle ödenmesini sağlamayı amaçlayan düzenlemenin ayrıntıları açıklandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kamu kurumları ve çiftçilerin Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (TEDAŞ) olan elektrik borçlarıyla ilgili olarak, "Çiftçilerimiz uygulamadan yararlanmak için 30 Kasım'a kadar bölgelerinde bulunan dağıtım şirketi veya perakende satış şirketlerine müracaat edebilirler. İlk taksit ödeme 31 Aralık'a kadar yapılacak" dedi.
Çiftçilerin bu yılın nisan ayına kadar TEDAŞ'a olan borçlarının 5 taksite kadar yapılandırılacağını belirten Yıldız, "Borcunu tek seferde ödeyebilenler, sadece ana parayı yatırarak gecikme masrafını ödememiş olacaklar" diye konuştu. TEDAŞ alacaklarının , Torba Yasa ile yeniden düzenlendiğine işaret eden Bakan Yıldız, "Borcun toplam ana parası 3,8 milyar lira civarında ve özellikle alacaklar yoğun olarak tarımsal sulama kaynaklı" dedi. Yıldız, uygulamanın borçları birikmiş vatandaşlar için büyük fırsat olduğunu dile getirerek, düzenlemenin de dağıtım şirketleri özelleşmeden önceki borçları, yani TEDAŞ'a olan borçları kapsadığını söyledi.


8 bin lira yerine 1000 lira
Özellikle Dicle Bölgesi, Van Gölü ve Konya bölümünde alacaklarının yoğun olduğunu aktaran Yıldız, TEDAŞ'a olan borçları 5 taksite kadar yapılandıracaklarını, tek seferde ödeyebilenlerin sadece ana parayı ödeyeceğini söyledi. Bakan Yıldız, "2005'ten beri bin lira borcu olan bir vatandaşımızı ele alalım. Bu kanun çıkmamış olsaydı şu an ödeyeceği rakam 4 bin 320 liraydı. Şimdi bu borcu peşin yatırabilse 1000 lira, 5 yıla kadar taksitlendirirse de 1295 lira ödeyecek. Bu borç hukuki yollardan tahsil edilseydi, bin liralık borç 7-8 kat artacaktı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...