Ekonomiyi de vurmayalım

Ekonomiyi de vurmayalım

Ekonomi Haberleri

"Sıkıntılar ve talepler, barbarlıkla değil demokratik usullerle ifade edilmelidir. Sokak terörü, huzura zarar vermekle kalmaz, ekonomiyi de etkiler"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Vandalizm ve eşkıyalık, hiçbir şekilde mazur gösterilemez, meşru kabul edilemez, hak arama metodu sayılamaz" dedi. AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye Kanadı Üyesi Sivil Toplum Kuruluşları, Hak-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türk-İş ve TOBB tarafından ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-iş Başkanı Ergün Atalay, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen Başkan Vekili Günay Kaya, Hak İş Başkan Vekili Mehmet Şahin, TZOB Basın Danışmanı Hasan Hüseyin Coşkun, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler katıldı. Katılan kuruluşlar adına ortak açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, "Sınırlarımız dışında yaşanan olaylar bahane edilerek bazı şehirlerimizde sergilenen şiddet eylemlerini açık bir şekilde lanetliyoruz. Sıkıntılar ve talepler, sokak barbarlığıyla değil, demokratik usullere göre ifade edilmelidir" ifadelerini kullandı.Hisarcıklıoğlu, sokak terörünün, sadece Türkiye'deki istikrara ve huzura zarar vermekle kalmayacağını, ekonomiyi de olumsuz etkileyebileceğini, özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son yıllarda canlanan yatırımların zarar görebileceğini söyledi. Huzur ve istikrarın, herkesin kendi işine odaklanabilmesinin ön şartı olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Geçmişte farklılıklarımızın, ayrılıklara dönüştürülmeye çalışıldığı karanlık günleri ve üzerimizde oynanan kirli oyunları hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Şurası çok açık ki, bugün de birileri ülkemizde kardeş kavgası başlatmak, birlik ve bütünlüğümüzü bozmak istiyor, kirli bir oyun tezgahlıyor. Millet olarak bu oyunu bozmak zorundayız. Şehirlerimizde huzurun hakim olmasını sağlamak, Türkiye'nin birliği ve kardeşliğini her türlü çatışmadan uzak tutmak hepimizin ortak görevidir. Özellikle de ülkemiz için büyük önem taşıyan huzur ve kardeşlik sürecinin akamete uğramaması için dikkatli ve aklıselimle hareket etmeliyiz."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...