Ekonomiye 544 milyar liralık ‘İş’ desteği

Ekonomiye 544 milyar liralık ‘İş’ desteği

EKONOMİ Haberleri

Türkiye İş Bankası pandemide büyümeye devam etti. Yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü 2020 yılı sonuna göre yüzde 11,4 oranında artırarak 661,6 milyar TL’ye yükselten İş Bankası, Türkiye’nin en büyük özel bankası unvanını korudu.

Bankanın toplam mevduatı yüzde 12,7 artarak 415,6 milyar TL, nakdî kredi hacmi 396,4 milyar TL, gayrinakdî kredi hacmi de 148 milyar TL’ye  ulaştı ve böylece ekonomiye verdiği destek 544,4 milyar TL oldu. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran “İş Bankası olarak, ülke ekonomisinin COVID-19 salgınının olumsuz etkilerini önemli ölçüde ortadan kaldırmaya çalıştığı ve ekonomik toparlanmanın ivmelendiği bu dönemde, katma değer sağlayan iktisadi paydaşlara finansman desteğini tereddüt etmeden sürdürdük. Kaynaklarımızı ve deneyimlerimizi Türkiye’nin büyüme modelini üretime ve ihracata dayalı bir yapıya dönüştürme hedefi doğrultusunda kullanmaya özen gösterdik. Bu doğrultuda, ihracat kredilerimizdeki artış da ikinci çeyrekte yüzde 10 düzeyinde gerçekleşti” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...