'Ekonomistler faizlerde değişiklik beklemiyor'

/ Kaynak: AA
'Ekonomistler faizlerde değişiklik beklemiyor'

Ekonomi Haberleri  / AA

Merkez Bankası'nın 22 Nisan'da gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistler faizlerde değişiklik beklemiyor.

AA Finans'ın, TCMB'nin 22 Nisan Çarşamba günü gerçekleştireceği PPK toplantısına ilişkin piyasa beklenti anketi 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.


Buna göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı), faiz koridorunun üst ve alt bandında herhangi bir değişiklik olmayacağını öngörüyor.


TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemişti. Mevcut durumda politika faizi yüzde 7,50, faiz koridorunun üst bandı yüzde 10,75, alt bandı ise yüzde 7,25 seviyesinde bulunuyor.


Öte yandan TCMB, 14 Nisan'da yaptığı duyuruda, gelecek hafta yapılacak PPK toplantısında, döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirimin ve Türk lirası zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artışın gündeme alınacağını açıklamıştı.


Duyuruda, ayrıca toplantıda gerekli görülmesi halinde finansal piyasalardaki istikrarı destekleyici yönde ilave tedbirlerin de ele alınabileceği ifade edilmişti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...