Ekonomide risk azalıyor! Türkiye'nin CDS'i son iki yılın en düşük seviyesinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekonomide risk azalıyor! Türkiye'nin CDS'i son iki yılın en düşük seviyesinde

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin CDS priminde gerileme devam ediyor. Ekonomide riske işaret eden CDS primi bugün son iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye’nin Kredi Temerrüt Takası (CDS) priminde gerileme devam ediyor. Seçimden önce 494’e kadar gerileyen seçimlerden sonra 700 puana kadar yükselen CDS, ekonomi politikalarında değişimle beraber tekrar inişe geçti.

İKİ YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Seçim belirsizliğinin ortadan kalması, yeni kabine ve ekonomi politikalarında olumlu hava ile düşüşünü sürdüren CDS, son iki yılın en düşük seviyesine indi. Türkiye’nin risk primi bugün 465 seviyesine geriledi.

Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan 5 yıllık kredi temerrüt takası anlamına gelen CDS, en yüksek seviyesini 2022 yılı Haziran ayında 850’lere ulaşarak görmüştü.

RİSK PRİMİ (CDC) NEDİR?

'Borcun ödenmemesi'ne karşı alınan 'sigorta poliçesine' CDC deniyor. Prim belirlenirken uluslararası bankaların raporları ve ekonominin geleceğine dair beklentiler rol oynuyor.

Ödeme sorunu yaşamayacağı düşünülen ülkelerin risk primi düşük oluyor.  Geri ödemekte sorun yaşayacağı düşünülen ülkelerin ise risk primi yüksek bir orandan belirleniyor.

Kaynak: Dünya Gazetesi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...