Ekonomi yönetimi ABD yolcusu: Şimşek ve Erkan JP Morgan yatırımcı toplantısına katılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
- Güncelleme:
Ekonomi yönetimi ABD yolcusu: Şimşek ve Erkan JP Morgan yatırımcı toplantısına katılacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Bloomberg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD'ye gidiyor. Şimşek ve Erkan, JP Morgan yatırımcı toplantısına katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Körfez ülkeleriyle başlayan, Hindistan, ABD, Londra, Marakeş ve Paris'le devam eden yatırımcı turu sürüyor. Körfez ülkelerine gerçekleştirilen ikinci yatırımcı turunun ardından Bakan Şimşek yeniden ABD'ye gidiyor. JP Morgan'ın toplantısına katılacak olan Bakan Şimşek'e, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan eşlik edecek.

ŞİMŞEK VE ERKAN ABD'YE GİDİYOR

Bloomberg'de yer alan habere göre konuya yakın kaynaklar, Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Erkan'nın gerçekleştireceği ABD ziyareti öncesi bilgi verdi. Kaynakların aktardığına göre, Bakan Şimşek ve Erkan, Ocak ayının ikinci haftası New York’ta JPMorgan Chase & Co tarafından düzenlenen yatırımcılar toplantısına katılacak.

Merkez Bankası tarafından organize edilecek olan toplantının ardından Şimşek ve Erkan, 15-19 Ocak 2024 tarihlerinde İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu zirvesine katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası konuya ilişkin yorum yapmadı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...