Ekonomi rayına oturdu, batık krediyi unuttuk! Bankacılardan '2024 daha iyi olacak' mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ekonomi rayına oturdu, batık krediyi unuttuk! Bankacılardan '2024 daha iyi olacak' mesajı
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, seçim sonrası ekonomide ciddi düzelmeler yaşandığını belirterek “2024 yılında daha iyi olacak. Son 1 yıldır ‘batık krediyi’ unuttuk. Türk şirketleri güçleniyor” dedi.

Türkiye ekonomisi; genel seçimler sonrası ekonomi yönetiminin ‘piyasa dostu’ tutumu ile yeni bir yola girdi. Sanayi üretiminde görülen iyileşme, işsizliğin gerilemesi ve kırılan ihracat rekorları ekonomide yaşanan düzelmenin göstergesi oldu. Ayrıca ülkemizin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 3 yılın ardından ilk kez 350 baz puanın altına indi.

Türkiye ekonomisinin rayına oturduğunu belirten Kuveyt Merkezli Burgan Bank’ın Genel Müdürü Murat Dinç, Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın doğru bir strateji izlediğini söyledi. Dinç “Türkiye ekonomisi çok doğru bir yola girdi. Rakamlar bunu doğruluyor. Türkiye’nin CDS primlerinde önemli oranda düşüş var. Ülkemizin bankacılık sektörü çok sağlam; likidite ve sermaye yeterlilik rasyoları iyi durumda. Her şeyden önce arkamızda devlet desteğini hissediyoruz” dedi.

Sorunlu ve batık kredilerde iyileşme gözlendiğini ifade eden Murat Dinç “Batık kredi nedir son 1 yıldır bunu unuttuk. Batık kredi yok denecek kadar az seviyeye indi. Türk şirketlerinin durumu ve ticareti iyi bir dönem yaşıyor. 2008 ve 2018 yıllarında yaşanan krizleri bugünler ile kıyaslamak yanlış olur. 2024’te, seçim sonrası ekonomide kötü bir senaryo yaşanacağı söyleniyor. Ben buna inanmıyorum. Göstergeler tam tersini anlatıyor. Öncelikle dövizde ciddi bir oynama olmayacaktır. İhracatın artması ile cari açıkta düşüşler gözleyeceğiz. Seçimin hemen ardından hem ekonomi de hem de bankacılık sektöründe yukarı yönlü bir büyüme hissedeceğiz” diye konuştu.

KÖRFEZ’İN İLGİSİ SÜRÜYOR

Yılın dokuz ayında 2 milyar TL net kâr açıklayan Burgan Bank’ın ekonomiye sağladığı kredi desteği 58,8 milyar TL oldu. Murat Dinç, körfez sermayesinin Türkiye’ye ilgisinin devam ettiğini belirterek sadece bankamız 250-300 milyon dolarlık bir körfez sermayesini Türkiye pazarına getirdi” açıklamasını yaptı. 

ON DİJİTAL BANKACILIK 600 BİN MÜŞTERİYE ULAŞTI

ON Dijital Bankacılık markasının 2. yılını kutlayan banka, 2022 yıl sonuna göre yüzde 33 büyümeyle müşteri sayısını 600 bine ulaştırdı. Murat Dinç “Kredi ürünlerimizde yüzde 99’luk bir büyüme sağladık. 2022 yıl sonuna göre mevduattaki varlığımızı da yüzde 33 artırmayı başardık” dedi.

Burgan Bank Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Halil Özcan da şöyle konuştu: Diğer bankalardan alınan maaş veya düzenli gelirlerini ON’a getirerek işlem yapan müşterilerimiz, nakit promosyon fırsatlarından çok yakında yararlanabilecek. Banka kartı alışverişlerinden fatura ödemelerine kadar birçok işlemlerinden iade kazanıyorlar.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...