"Ekonomi" Meclisi

"Ekonomi" Meclisi

Ekonomi Haberleri

Yeni Meclis'te ekonomist, sanayici, iş adamı ve iş kadınlarının sayısı toplam 85'i buldu. AK Parti 35 vekille ilk sırada yer aldı

Osman Çobanoğlu ANKARA
7 Haziran seçimlerinin sonuçlanmasının ardından koalisyon ihtimalinin doğmasıyla seçilen vekillerin pozisyonları da önem kazandı. Ekonomi yönetimi, sanayici ve iş adamları konusunda en fazla vekil çıkaran parti AK Parti oldu. Listelere göre ekonomist, sanayici, iş adamı ve iş kadınlarının sayısı toplam 85'i buldu. Bu pozisyonlara sahip AK Partili vekillerin sayısı 35 olurken CHP 25, MHP 21, HDP'nin ise sadece 3 vekili bu pozisyonlarda yer alıyor. Partilerin çıkardığı toplam vekil sayısına göre karşılaştırıldığında ise MHP'nin ekonomist ve iş dünyasından çıkardığı vekil sayısı en yüksek rakamı oluşturdu. MHP'nin Meclis'e gönderdiği 80 milletvekilinden 21'i ekonomi cephesinde yer alıyor. Bu rakam toplam vekil sayısının yüzde 26'sını oluşturuyor. Oranlara bakıldığında ekonomi cephesinden en az vekil çıkaran parti yaklaşık yüzde 4 ile HDP. Bu oran CHP'de yüzde 19, AK Parti'de yüzde 13,5.
EN FAZLA GAZİANTEP'DEN
Bir şehirden en fazla ekonomist ve iş adamı çıkaran parti ise yine AK Parti oldu. Gaziantep'te Bakan Mehmet Şimşek'in de bulunduğu listede AK Parti ekonomi cephesinden 3 vekil çıkardı. Ekonomi ile ilgili adaylardan en fazlasına sahip olan AK Parti bu vekilleri 27 farklı şehirden meclise gönderdi.
İLGİ ÇEKEN İSİMLER
Ekonomi cephesinden meclise girecek vekiller arasında eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, TÜMSİAD eski Genel Başkanı Hasan Sert, TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül ve HAKİŞ'in Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu gibi isimler yer alıyor. nbsp;


AVUSTURYA'DA YAPILACAK nbsp;
Bilderberg bugün başlıyor nbsp;
Bu yıl 63'üncüsü gerçekleştirilecek Bilderberg toplantısı, 11-14 Haziran'da Avusturya'nın Tirol eyaletinde yapılacak. Küresel sorun ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantının gündeminde bu yıl, istihbarat, siber güvenlik, kimyasal silah ve terör tehdidi, Avrupa stratejisi, küreselleşme, Yunanistan, İran, Orta Doğu ve Rusya olacak. Toplantıya, aralarında cumhurbaşkanı, başbakan, ekonomi bakanları, milletvekilleri, medya patronları, teknoloji devleri, bankacılar ve düşünce kuruluşlarından önemli isimlerin bulunduğu 22 ülkeden 140 misafir katılacak. Toplantıya Türkiye'den, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP'den milletvekili seçilen İlhan Kesici, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, gazeteciler Nuray Mert ve Soli Özel katılacak. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek toplantı boyunca 2 bin 100 polisin görev yapacağı açıklandı. Ayrıca Telfs'ten otele giden L35 karayolu trafiğe kapatılacak. Toplantının yapıldığı otelin çevresinde ve hava sahasında uçuşlar yasaklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...