Ekonomi lobisi için büyük bütçe desteği

Düzenleyen:
Ekonomi lobisi için büyük bütçe desteği

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanlığına ayrılan ödenek, 4 milyar TL’ye dayandı. Böylece bakanlık, “Türkofobi” saldırılarıyla etkin mücadele yürütecek

Darbe girişiminin ardından yurt dışındaki olumsuz algıyı düzeltmek ve uluslararası yabancı sermaye girişini artırmak amacıyla yeni bir tanıtım atağına başlayan hükûmet, bu kapsamda Ekonomi Bakanlığının ödenek tavanında önemli bir artışa gitti. Buna göre 2016 yılında 1 milyar 682 milyon lira olan Ekonomi Bakanlığının ödenek tavanı, gelecek yıl için yüzde 135 artırılarak, 3 milyar 949 milyon liraya çıkarıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığına ayrılan ödenek ise geçen yıla oranla yüzde 70 azalarak, 182 milyon liraya geriledi. Yeni Orta Vadeli Mali Plan’a göre, bütçe ödenek tavanında en yüksek payı 147,5 milyar lira ile Maliye Bakanlığı aldı. Onu, 85 milyar TL ile Millî Eğitim Bakanlığı, 77,5 milyar TL ile Hazine Müsteşarlığı izledi. Orta Vadeli Mali Plan’da, özel bütçeli idarelerin 2017 bütçesi teklif tavanları da yer aldı. Buna göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne 12,9 milyar lira, Karayolları Genel Müdürlüğüne 15 milyar lira, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna 11,3 milyar lira, TÜBİTAK’a 3,2 milyar lira, Spor Genel Müdürlüğüne 1,2 milyar lira bütçe ödeneği ayrıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...