Ekmekle oynayanlar yandı!

Ekmekle oynayanlar yandı!

EKONOMİ Haberleri

TMO'nun 1.650 TL olarak açıkladığı buğday fiyatları, 2.200 TL'ye kadar tırmandı. İthalatla fiyatlarda düşüş bekleniyor. Ürün saklayan spekülatör kaybedecek.

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle hububat ürünlerinde yaşanan artışın önüne geçilebilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi ve spekülatif hareketlere meydan verilmemesi amacıyla önemli bir karara daha imza atıldı. Buğday, arpa ve mısır ithalatında "gümrük vergisinin sıfırlanması" yönündeki karar 30 Nisan 2021'e kadar uzatıldı. Söz konusu karar, son iki aydır uygulanıyordu. Buna rağmen fiyatlarda istenen düzeyde bir durulma sağlanamadı. TMO'nun (tonuna) 1.650 TL olarak açıkladığı buğday fiyatları, rekoltede sıkıntı olmamasına rağmen serbest piyasada 2.200 TL sınırına kadar tırmandı. Piyasaya al-satçı tüccarların girmesi ve fiyat artışını körüklemek için ürünün depolarda stoklanması, ithalatta bu kararların alınmasını kaçınılmaz hâle getirdi. Buğdayda yaşanan bu hareketlilik, halkın en temel gıdası olan ekmek fiyatlarına da zam olarak yansımıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...