Ekmek fiyatına iki zam birden geldi! Simidin 10 TL olması için de teklif masada

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ekmek fiyatına iki zam birden geldi! Simidin 10 TL olması için de teklif masada

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ekmek fiyatına yıl başından bu yana 3 kez zam geldi. Uşakta 250 gramdan 200 grama düşürülen ekmek 8 TL'ye yükseldi. Aynı zamanda simide de zam için onay beklendiği açıklandı.

Ekmek fiyatına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Yıl başından bu yana Uşak'ta üçüncü kez zamlanan ekmeğin kilo fiyatı 35 TL'ye yükseldi. Simidin 10 TL'ye çıkması için de onay bekleniyor.

EKMEĞE İKİ ZAM BİRDEN YAPILDI

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, artan maliyetlern nedeniyle ekmek fiyatlarına yeni zam geldiğini duyurdu. 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından yüzde 50 zamlanarak 250 gramı 7,5 TL'den satılmaya başlanan 250 gram ekmek, 230 grama düşürüldü ve 8 TL'ye yükseldi. Ekmek hem gramaj hem de fiyat olarak iki kez zamlanmış oldu.

Zamlar hakkında bilgi veren Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, “Ne yazık ki ülkemizde her şeye korkunç zamlar geliyor. En çok da fırıncı ve unlu mamul üreten esnafımızın kullandığı maddelere gelen zamlar artık dayanılmayacak derecede arttı.
Normal ekmeklik unun 50 kiloluk çuvalı 550 TL’den 640 TL’ye yükseldi. Sarı unun çuvalı da 680 TL oldu. Benzin 35.96 TL/LT mazot 40.51 TL/LT’den satılıyor. Bizde artan maliyetleri göz önüne alarak ekmeğin kilosuna 5 TL zam yaptık” dedi.

SİMİDE DE ZAM YOLDA

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, artan maliyetlerin dayanılacak gibi olmadığını belirterek ekmeğin kilosunu 30 TL’den 35 TL’ye çıkardıklarını ve şu anda 7,5 TL’den satılan 100 gram simidin 10 TL olması için teklif sunduklarını ve onay beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kurnaz, “İlimizde 7,5 TL’den satılan 100 gram simit içinde 10 TL teklifimizi komisyona sunduk. Tabi poğaça, açma gibi diğer unlu mamullerde de fiyat artışı talebinde bulunduk. Valilik Komisyonunun kararını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...