EK MTV'de iptal kararı çıkmadı, araç sahipleri için geri sayım başladı! Son ödeme tarihi ve gecikme faizi belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
EK MTV'de iptal kararı çıkmadı, araç sahipleri için geri sayım başladı! Son ödeme tarihi ve gecikme faizi belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Anadolu Ajansı

Anayasa Mahkemesi, EK MTV'nin iptali istemini reddetti. Milyonlarca araç sahibi için geri sayım başladı. EK MTV'de ikinci taksit için son ödeme tarihi ve ilk taksit ödemesi yapmayanlar için gecikme faiz oranı belli oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere getirilen EK MTV'nin iptali istemi dün Anayayasa Mahkemesi'nde görüşüldü. CHP'nin talebi AYM tarafından reddedilirken, milyonlarca araç sahibi için geri sayım yeniden başladı. İlk taksti ödemesini yapmayanlar için gecikme faiz oranı ve ikinci taksit için son ödeme tarihi belli oldu.

İLK TAKSİT ÖDEMESİ YAPMAYAN FAİZİYLE ÖDEYECEK

Otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtların yer aldığı EK MTV'nin ilk taksit ödemesi 6 Eylül'de sona erdi. İlk taksit döneminde yüzde 87 tahsilat oranı ile yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilirken, konunun AYM'ye taşınması nedeniyle ilk taksit ödemesini yapmayanlar için gecikme faizi oranı belli oldu. İlk taksit ödemesini kaçıran veya ödemeyen araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecek. 

İKİNCİ TAKSİT İÇİN SON ÖDEME TARİHİ

İlk taksit ödemelerinin ardından gözler ikinci taksit ödemelerine çevrildi. EK MTV'nin ikinci taksit ödemesi kasım ayı itbiarıyla başlıyor. Mükellefler 30 Kasım'a kadar online ve vergi dairelerinden ödeme yapabilecek.

EK MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...