Ek MTV 2024'te yeniden gelecek mi? Araç sahipleri için kritik soruya Mehmet Şimşek'ten cevap verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl deprem nedeniyle araç sahiplerinden iki kere alınan ek MTV için kritik soruya cevap verdi. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'e konuşan Bakan Şimşek, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere getirilen EK MTV'nin yeni yılda yeniden gelip gelmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren konu hakkında net cevap verdi.

EK MTV YENİDEN GELECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmeden notları TGRT Haber ekranlarında aktaran Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, 2024 yılında ek MTV konusunda dikkat çeken detayları paylaştı. Cem Küçük, Bakan Şimşek'in "Ek vergi gelecek mi? sorusuna 'asla olmayacak' dediğini aktardı.

Cem Küçük'ün paylaştığına göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şunları söyledi:

"Bundan sonra ek MTV gibi ekstra bir vergi asla olmayacak."

EK MTV İPTAL İSTEMİNİ AYM REDDETTİ

Öte yandan ana muhalefet partisi CHP tarafından otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtların yer aldığı EK MTV'nin iptali istemi, Anayasa Mahkemesi'nde reddedildi. 

EK MTV ÖDEMELERİ KASIMDA BAŞLIYOR

EK MTV için ikinci taksit ödemeleri kasım ayı itbiarıyla başlayacak. Mükellefler 30 Kasım'a kadar online ve vergi dairelerinden ödeme yapabilecek. Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...