Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor: Zorunluluk kalkıyor, başvuru 6 milyonu geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor: Zorunluluk kalkıyor, başvuru 6 milyonu geçti

Ekonomi Haberleri

Sürücülerin trafikte 'sürücü belgesi' taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran ve yeni nesil sürücü belgesi bilgilerini elektronik kimlik kartlarına entegre eden 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasına başvuranların sayısı 6 milyonu aştı.

Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için birçok yeni uygulamayı hayata geçiren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 'Hayat Kimliğinle Kolay' ile sürücü belgesi zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. 

Sürücü belgesi bilgilerinin T.C. kimlik kartlarına aktarılmasıyla birlikte trafikte belge taşıma zorunluluğu ortadan kalkarken, bu uygulama için başvuranların sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını açıklandı. 

HER İKİ BELGENİN DE YENİ TİP OLMASI GEREKİYOR

Uygulama, vatandaşlara büyük kolaylık sağlarken, yüklemenin yalnızca her iki belgenin de yeni tip olması durumunda yapılabildiği belirtildi.

Sürücü belgesi bilgisini kimlik kartına entegre etmek isteyenler, nüfus müdürlüklerine "NVİ Çağrı Merkezi Alo 199" veya "https://randevu.nvi.gov.tr" adresinden randevu alarak başvurabiliyor.

https://twitter.com/TCNufus/status/1680814718972305409

YERLİ VE MİLLİ YAZILIM KULLANILDI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında yer alan işletim sisteminden kimlik kartı başvurusunun alınması ile kimlik kartının basımına kadar olan süreçteki bütün yazılımlar, İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirildi.

Uygulama ile yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Yeni tip sürücü belgesi ve yeni tip kimlik kartına sahip olanlar, kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurduklarında ya da kimlik değiştirmek için müdürlüklere geldiklerinde bu hizmetten ücretsiz yararlanabiliyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...