Eğitimciler Merkez Bankası'na hak verdi

Eğitimciler Merkez Bankası'na hak verdi

Ekonomi Haberleri

Faiz artırımının doğru ama gecikmiş bir karar olduğunu belirten Doç. Dr. Selin Sayek Böke, "Müdahale olmasaydı dövizin gideceği yol çok radikal olacaktı".

Merkez Bankası'nın faiz kararına eğitimcilerden de farklı görüşler geldi. Faiz artırımının maliyetleri değiştirdiğini belirten Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selin Sayek Böke, "Dövizin maliyeti çok yüksek olduğu için Türkiye faiz maliyetiyle onu gidermeye çalışıyor" dedi. Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararını çok doğru ama gecikmiş bir faiz politikası değişikliği olduğunu belirten Böke, şunları kaydetti: "Bu müdahale olmasaydı dövizin gideceği yol çok radikal olacaktı. Hatta bu derece sert değil de daha ortalama bir şey seçilseydi de bugün döviz krizi konuşuyor olacaktır. Bir döviz krizinin maliyeti de Türkiye için çok yüksek" diye konuştu. nbsp;İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yülek ise "Politika faizleri arttığı zaman hemen kredi faizlerine yansıyacak. Muhtemelen faizler 16-17'lere çıkacak. Belki daha da yükselecek, bu da ekonomi açısından iyi değil. Önümüzdeki günlerde belirsizliklerin ortadan kalkmasından sonra faiz artırımının en azından bir kısmını geri alacaklar diye düşünüyorum" şeklinde değerlendirmede bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...