Ege ve Akdeniz'e 'müsilaj' göçü!

Düzenleyen:
Ege ve Akdeniz'e 'müsilaj' göçü!

EKONOMİ Haberleri

Marmara’yı etkileyen müsilaj, tatil tercihlerini de değiştirdi. Akdeniz ve Ege’ye ilgi artarken denize girmekten korkanlar havuzlu villalara yöneldi.

Marmara Denizi'nde etkili olan müsilaj nedeniyle denize girmeyi tercih etmeyenler Akdeniz ve Ege'deki havuzlu villara yöneldi, talep patlaması yaşandı. Emlak Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran “Müsilaj, Marmara Bölgesi’nde İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ gibi birçok şehirde görülüyor. Şu an temizlik çalışmalarını başlanmış olsa da uzmanlar bunun çok da kolay olmayacağını söylüyor. O nedenle bu bölgelerde yazlık kiralamalarında düşüş yaşanmaya başladı. İnsanlar, müsilajın olduğu bölgelerden uzaklaşmak istiyorlar. Müsilajın Marmara’da görülmeye başlamasıyla ilgi Akdeniz ve Ege’ye kaydı. Marmara’da kiralama yapmaktan kaçınmaya başladılar. Marmara’da yazlığı olanlar bile bu yıl farklı bölgeleri gitmeyi tercih ediyor” dedi.

Koronavirüs döneminde tatil yapmak isteyenlerin villa kiraladığını kaydeden Başaran “Zaten korona nedeniyle iki yıldır villalara ilgi artmıştı. Böylelikle aileler kalabalığa karışmadan bir tatil yapmayı istiyorlardı. Müsilajla birlikte bu villalarda özellikle havuz olup olmadığı daha önemli hâle geldi. Özellikle Marmara’daki yazlıklar için havuz, olmazsa olmaz” ifadelerini kulandı. En çok Bodrum’dan kiralık villaların sorulduğunu aktaran Başaran, şöyle konuştu: Yalıkavak, Gündoğan, Gümüşlük, Bitez başta olmak üzere Bodrum, büyük ilgi görüyor. Çiftler, aileler, kabalık akrabalar ya da arkadaşlar grupları kendilerine göre bir villa seçebiliyor.

GÜNLÜK 20 BİN TL'YE LÜKS EV
Oda, yatak sayısı, havuz, bahçe, teras, manzara, sauna gibi birçok imkâna göre evlerin fiyatının değiştiğini anlatan Başaran “Ancak dört kişilik bir aile için günlük ortalama 500 TL’den başlıyor 10.000 TL’ye kadar çıkıyor. Ultra lüks kategorisinde 20 bin TL’ye kadar ulaşan evler bulunuyor. Aylık kiralamaların ücretleri ise ortalama 25 bin TL’den 300 bin TL’ye kadar değişiyor. Bazı villalarda ise aylık 750 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Sezonluk kiralama yapılmak istendiğinse 2 milyon TL’ye kadar ulaşıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...