EFTA ticaret anlaşması Davos’ta yenilenecek

Düzenleyen:
EFTA ticaret  anlaşması Davos’ta  yenilenecek

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-EFTA Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) yenilenmesine ilişkin “Çok başarılı bir çalışma oldu” yorumunu yaptı.

Zeybekci, dün Cenevre’de Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi ülkelerin yetkilileriyle bir araya geldi. Türkiye, İsviçre, Lihtenştayn, Norveç ve İzlanda arasında beş ülkenin oluşturduğu bu birlikle çok geniş kapsamlı bir STA’ya ulaşmış olduklarını belirten Zeybetci “Yani Gümrük Birliği’nin bir üstüne çıkmış olduk. Ülkemize hayırlı olsun” dedi. Zeybekci, STA’nın; hizmetler, taşımacılık, elektronik ticaret gibi alanları kapsadığını ifade ederek “Bugün de bakanlar arasında ortak deklarasyonu yayınlıyoruz. Hedefimiz ocak ayında Davos’ta beş bakan olarak bunu imzalayıp yürürlüğe sokmak” diye konuştu. Anlaşmanın Gümrük Birliği’ne referans teşkil ettiğinin altını çizen Zeybekci “Demek ki böyle güzel şeyler yapılabiliyormuş. Türkiye, Avrupa’daki ülkelerle böyle bir anlaşmayı gerçekleştirebiliyormuş ve bunu da hakikaten işleme koyabiliyormuş” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...