Edremit Körfezi'nde 300 yıllık zeytin ağacının fiyatı 5 bin TL

Edremit Körfezi'nde 300 yıllık zeytin ağacının fiyatı 5 bin TL

Ekonomi Haberleri

Edremit Körfezi'nde, imar geçen alanlardan sökülen 50 ila 300 yaşındaki zeytin ağaçları, bin liradan 5 bin liraya kadar fiyatlarla satılıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesine kadar alanı kapsayan Edremit Körfezi'nde, imar geçen alanlardan sökülen 50 ila 300 yaşındaki zeytin ağaçları, bin liradan 5 bin liraya kadar fiyatlarla satılıyor. Edremit Körfezi'nde 20 yıldır fidancılık yapan Muhabbet Özkan, Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminin önemli bölümünü karşılayan Körfez'de yaklaşık 12 milyon zeytin ağacı bulunduğunu söyledi. Bölgede anıtlaşmış, 2 bin yıllık ve üzerinde yaşa sahip zeytin ağaçları bulunduğunu vurgulayan Özkan, bir yandan ticaret yaparken diğer taraftan ağacı doğaya tekrar kazandırdığını ifade etti. Fiyatların bin liradan başladığını ve 5 bin liraya kadar çıktığını vurgulayan Özkan, "50-60 yıllık ağaçları bin liraya, 300 yıllıkları 5 bin liraya satıyoruz. Büyük oteller, peyzajlarında kullanıyor. Lokanta ve villaların bahçelerine dikiyorlar" dedi.

Zeytin ağaçlarının odun olmasına gönlünün razı olmadığını belirten firma sahibi, "İmar geçen alanları geziyorum. Yaşlı ağaçlar varsa müteahhitten belli bir ücrete satın alıyorum" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...