Eczacıbaşı, Gensenta’yı 135 milyon dolara satın aldı

Eczacıbaşı, Gensenta’yı 135 milyon dolara satın aldı

EKONOMİ Haberleri

Eczacıbaşı, ABD’li öncü ilaç şirketlerinden Amgen’in sahip olduğu Gensenta’nın yüzde 99,96 hissesini 135 milyon dolara satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Satın alma işlemi, Rekabet Kurulu onayının ardından tamamlanacak. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Gensenta satın almasıyla sağlık alanında önemli bir yatırım yaptıklarını belirterek "Bu satın alma ile ilaç ve biyobenzer ilaçların üretimi, ilaç ham maddesi üretimi ve sağlık alanında ihracat yetkinliklerini portföyümüze katarak, yerli üretimin gücü ile büyümeye devam ediyoruz" dedi. Öte yandan, Gensenta’nın satışına yönelik stratejik kararın ardından Türkiye’deki faaliyetlerin süreceği ve hastalara hizmet etmeye devam edileceği belirtildi.

Yaklaşık 800 kişilik uzman kadrosu ve modern tesisleriyle Türkiye'nin "en önemli" mamul ilaç ve ilaç ham maddesi üreticileri arasında yer alan Gensenta, Türkiye’nin ve bölgenin liyofilize flakon üreticisi ve ihracatçısı konumunda bulunuyor. Gensenta Ham Madde Üretim Tesislerinde penisilin grubu, Etodolak ve diğer ilaç etken maddeleri üretiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...