e-Fatura’da hedef 3 milyar lira tasarruf

e-Fatura’da hedef 3 milyar lira tasarruf

Ekonomi Haberleri

Bu yıl itibariyle e-Fatura mükellefi olan 75 bine yakın işletme, 2018 yılında e-Fatura kullandığı için 3 milyar TL’ye yakın tasarruf sağlayacak.

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, e- Dönüşüm süreçleri ile birlikte Dijital Ticaretin işletmelerin hayatına girmekte olduğunu belirtti. e-Fatura kullanan işletme sayısının her geçen yıl artmakta olduğunu ifade eden Şahin “2018 yılının sonunda, e-Fatura mükellefi olan firma sayısı, yüzde 20’lik bir artışla 90 bine ulaşabilir. Nitekim, e-Fatura mükellefi kapsamında olmadığı hâlde, fatura ve ödeme süreçlerinin hızlanması ve ticarette karşı tarafa güven verebilmek için birçok işletme, e-Fatura ve diğer servislerin uygulanmasına gönüllü olarak geçmeye devam ediyorlar. Gelecek 3 yıl içerisinde, e-Fatura kayıtlı kullanıcısının 200 bin firmayı aşacağı öngörülüyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...