Dünyaya güzel koku Türkiye'den yayılacak

Dünyaya güzel koku Türkiye'den yayılacak

Ekonomi Haberleri

MG Gülçiçek, 65 milyon dolar yatırımla dünyanın tek çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini kurdu.

Yüzde 100 yerli sermaye ile üretim yaparak 65 ülkeye esans ihraç eden MG Gülçiçek, 65 milyon dolar yatırımla dünyanın tek çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini kurdu. 
Türkiye'de ürettiği esansları 2 bin 500'ü aşkın yerli firmaya gönderen, 65 ülkeye ihracat yapan MG Gülçiçek, 65 milyon dolar yatırımla dünyanın kokusunu üretmeye talip oldu. Daha önce İngiltere, Amerika, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya ağırlıklı olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapan MG International Fragrance Company, dünyanın tek çatı altındaki en büyük ilk entegre esans üretim tesisi ile önümüzdeki 10 yılda ilk 10 firma arasında yer almayı hedefliyor. Temelleri 2011 yılında atılan, 3.5 yıllık inşaat sürecinin ardından üretime başlayan tesisin açılışına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile birçok ülkeden sektör temsilcileri de katıldı.
ÜNLÜ PARFÜMÖRLER ORADA
Mişel Gülçiçek tarafından 1961 yılında kurulan, kendi ürettiği özel esanslarla bu alanda dünya devleri arasına girmeye aday olan şirketin, yarım yüzyılı geride bıraktığı bugünlerde, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) açtığı üretim tesisi tamamen Türk öz sermaye ile kuruldu. Şirketin 8 kat büyümesini de ifade eden bu yatırımla MG International Fragrance Company'nin, dünyanın sayılı esans üretim tesislerden birine sahip olduğu ifade edildi. MG International Fragrance Company'nin, dünyanın en iyi koku uzmanlarını; Türk ve yabancı parfümörleri ahenkli bir oluşum süreci içinde bir araya getirmeyi başarmış bir kuruluş olduğu belirtildi. Açılışta verilen bilgiye göre, alanında uzman sekiz parfümörün tasarladığı yeni formüller sektöre yeni bir soluk getirmeye devam edecek. Gülçiçek ailesinin her ferdi, MG International'ın gelişimi için farklı birimlerde yer alıyor. 
Çalışanlarına çok özel ihtimam
Açılışta, personel için özel çalışmalar da yapıldığını belirten MG International yetkilileri, "Bina içinde toplantı salonları, 150 kişilik auditorium, pilates ve fitness salonları, mescit, yarı olimpik yüzme havuzu, konuklar ve iş temposu sebebiyle evlerine gidemeyenlerin konaklayabilecekleri 44 kişilik 4 VIP odalı butik otel tarzında misafirhanemiz mevcut. Bistro tarzındaki restoranımız, her gün farklı lezzetlerden seçilmiş menüsüyle hizmet veriyor. Sektörde eşi benzeri bulunmayan bu fabrikada, takdim ve takdir anlayışıyla aidiyet duygusu derinden hissediliyor. Personelin şirket bünyesinde çalışma ortalaması 18 yıl" bilgisini verdi. Verilen bilgiye göre yönetim kademesi de oldukça farklı. Eğitimini Yale'de tamamlayan ve 2002 Nobel Kimya Ödülü sahipleri John B. Fenn ve Craig M. Whitehouse ile çalışan, şirketin kurucusu Mişel Gülçiçek'in oğlu Dr. Erol Gülçiçek 37 yıllık akademik ve kimya alanındaki uluslararası araştırmalar kariyeri ardından MG International AR-GE bölümünün yönetimine geçti. 






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...